Evenimentul Zilei > International > Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX
Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX

Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX

În jurul lumii în șaizeci de minute.Transportul de trupe oriunde pe Pământ într-o oră pare de domeniul SF. Nu, va fi realitate.

Perspectiva unei astfel de viteze este suficientă pentru a face toate armatele lumii să saliveze.

Abilitatea de a trimite trupe și materiale în orice punct fierbinte în cîteva zeci de minute ar putea oferi națiunii care controlează o astfel de tehnologie un avantaj decisiv în caz de conflict.

Tocmai acest avantaj este în centrul parteneriatului anunțat între U.S. Transportation Command (USTRANSCOM), al cărui nume explică funcția, și compania spațială privată.

„Imaginați-vă transportând echivalentul încărcăturii unui avion C-17 oriunde în lume în mai puțin de o oră”, a declarat generalul Stephen R. Lyons, șeful structurii logistice militare americane, în timpul unei conferințe despre acest proiect.

„În ultimii 75 de ani, am fost limitați la o altitudine de 40.000 de picioare și o viteză de 950 km/h pentru cea mai rapidă metodă de transport logistic – căile aeriene”, a adăugat Dee Mewbourne, un alt înalt gradat al USTRANSCOM.

Prin urmare, pentru a depăși aceste limitări și a ne imagina proiecția viitorului, Pentagonul și SpaceX au stabilit un tip de parteneriat public-privat numit Cooperative Research and Development Agreements (CRADA).

Acest lucru permite celor două entități să angajeze fonduri, iar numai SpaceX va putea să exploateze apoi eventuale brevete.

Revoluționar, proiectul este încă la început și nimeni nu știe când ar putea naște o soluție viabilă.

Istoria succesului SpaceX a demonstrat, totuși, că lucrurile se pot mișca relativ repede.

Stephen R. Lyons speră că o „dovadă a conceptului” poate fi prezentată încă din 2021; adică mâine.

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.