Mișcarea „Woke” și sfârșitul lui Putin. Scenariul exploziv al fostului șef al spionajului britanic despre Rusia și Occident

Mișcarea „Woke” și sfârșitul lui Putin. Scenariul exploziv al fostului șef al spionajului britanic despre Rusia și Occident

Răul e atât de adânc în Rusia încât nu poate fi schimbată fără o nouă revoluție, crede Sir Richard Dearlove, fost șef al MI6. El avertizează că Marea Britanie „și-a pierdut drumul” de la sfârșitul Războiului Rece.

Fostul spion, care s-a alăturat MI6 în 1966, a remarcat și „pura brutalitate a regimului lui Putin”, potrivit DailyMail.

Doar o revoluție ar putea pune capăt amenințării Rusiei lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina, iar Marea Britanie „și-a pierdut drumul” de la sfârșitul Războiului Rece, a avertizat un fost șef al MI6.

Sir Richard Dearlove, care a condus MI6 între 1999 și 2004, a spus că Marea Britanie nu mai are „coeziune și motivație” El a mai afirmat că națiunea și-a pierdut încrederea în sine fără „amenințarea esențială” a Războiului Rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbind despre războiul din Ucraina, Dearlove a spus: „Brutalitatea absolută a regimului lui Putin mă conduce la concluzia că ADN-ul politic al Rusiei este atât de corupt încât doar o altă schimbare revoluționară ar putea să-l reechilibreze”.

El a mai spus, la Conferința Națională a Conservatorilor de la Westminster: „Nu mi-a trecut niciodată prin minte că nu sunt de partea îngerilor”.  „Privindu-ne în urmă, eram încrezători în sine, fără nicio urmă de mulțumire. Am luat de bună diferența morală fundamentală dintre valorile pe care le-am susținut și natura totalitară a Rusiei sovietice și a Chinei maoiste”. Comparând experiența sa cu lumea modernă, el a afirmat că „Mi se pare că de atunci ne-am pierdut drumul”. 

„Nu mai avem coeziune și motivație”

„Fără amenințarea esențială la adresa modului nostru de viață, care a fost o caracteristică constantă a Războiului Rece, ne-am pierdut coeziunea și motivația, și mai ales încrederea în sine”, a spus fostul spion. „Viziunilor minorităților, amplificate de rețelele sociale, li s-a permis un spațiu politic și social disproporționat, astfel încât dezbaterea politică și socială principală a fost serios distorsionată de mișcările marginale”.

Dearlove a participat la conferința de dreapta a Conservatorismului, ca parte a unui panel despre „realismul național și politica externă”, alături de alți vorbitori care au susținut că mișcările „woke” au subminat securitatea Occidnetului. Michael Anton, un fost oficial al securității naționale americane sub Donald Trump, a susținut că forțele armate americane se luptă cu recrutarea, deoarece prea mulți americani au fost învățați că „țara lor este rea și ar trebui să o urască”.

Vorbind despre „măsurile active” - eforturile de dezinformare și subversiune asociate de obicei cu națiunile comuniste - Dearlove a avertizat: „Măsurile active funcționează cel mai bine într-un mediu social și politic fertil, în care naivitatea față de intențiile ruse și chineze este răspândită, unde îndoielile cu privire la propriul nostru sistem de valori fundamentele au o putere irațională.

„Sunt îngrijorat când văd că membri eminenti ai propriei noastre elite fac munca inamicilor noștri. Fie că pledează pentru Huawei, refuză să publice orice studiu științific serios despre originile virusului Sars-Cov 2 care pune la îndoială narațiunea chineză sau promovează o reglementare în războiul dintre Rusia și Ucraina care ignoră condițiile de pace stabilite de Președintele Zelenski”. 

Dearlove îl vede pe Putin la sanatoriu

Vorbind la podcastul One Decision, pe care îl co-găzduiește, Dearlove spune, în mai anul trecut, despre Vladimir Putin: „Cred că va fi plecat până în 2023 - dar probabil în sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei”. „Nu spun că nu va ieși din sanatoriu, dar nu va mai apărea ca lider al Rusiei”. „Este un fel de a merge mai departe fără o lovitură de stat”, a conchis el.

La  parada Victoriei la Moscova, pe 9 mai, Putin a spus că lumea se află într-un „punct de cotitură”, cu un „război adevărat” purtat împotriva Rusiei. În discursul său din Piața Roșie, el a încercat să lege invazia Ucrainei cu lupta împotriva nazismului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Marți dimineața, apărarea antiaeriană ucraineană, susținută de sisteme sofisticate furnizate de Occident, a zădărnicit un intens atac aerian rusesc asupra Kievului, doborând toate rachetele care vizau capitala. Bombardamentul, care a vizat locații din întreaga Ucraină, a inclus șase rachete hipersonice aero-balistice rusești Kinjal, potrivit purtătorului de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene Yurii Ihnat. Putin a afirmat în mod repetat că rachetele Kinjal oferă un avantaj competitiv strategic cheie și că este printre cele mai avansate arme din arsenalul țării sale, pentru că sunt greu de detectat și interceptat din cauza vitezei și manevrabilității lor hipersonice.