În sezonul rece, multe persoane aleg să își usuce hainele în locuință. Dacă încăperile nu sunt aerisite zilnic, mirosul de mucegai apare în mod inevitabil. Există o metodă eficientă prin care evita să te confrunți cu mirosul sau chiar cu apariția mucegaiului pe pereți.
Mirosul de mucegai în locuință, eliminat cu un ingredient din bucătărie
Uscarea hainelor reprezintă o adevărată provocare pe parcursul iernii. În lipsa unui uscător de rufe automat sau electric, majoritatea românilor aleg să le usuce pe calorifere sau pe suportul din metal.
În timp, practica duce la apariția umidității în casă, indiferent de încăperea în care rufele sunt puse la uscat. Primul semnal de alarmă este mirosul, iar ulterior formarea condensului în jurul ferestrelor.
Oțetul te scapă de această problemă
Mucegaiul din dormitor, bucătărie sau baie poate fi eliminat cu oțet. Umple un recipient cu pulverizator și aplică-l pe zonele în care apare mucegaiul. Acest ingredient util în casă va elimina mirosul înțepător și va ajuta la îndepărtarea petelor de mucegai, care apar pe pereți sau în zona ferestrelor.
Fie că petele sunt negre, albicioase sau verzi, acestea au un miros puternic și reprezintă un real pericol pentru căile respiratorii. Astfel, dacă usuci hainele în casă, aerisirea tuturor încăperilor ar trebui făcută zilnic.
Alt ingredient care te scapă de mucegai
Conform specialiștilor în curățenie, soluția trebuie aplicată imediat după apariția primelor mici pete. În caz contrar, mucegaiul se va extinde rapid pe o suprafață mare. Oțetul poate fi pulverizat ca atare în zonele cu probleme sau se poate dilua cu apă. După ce l-ai lăsat să acționeze timp de 3-5 minute, curăță zona cu o cârpă moale.
Oțetul are proprietăți antimicrobiene și poate neutraliza mirosurile puternice. Pe lângă acest ingredient, bicarbonatul de sodiu poate avea același efect. Acesta se diluează cu oțet și apă, iar amestecul obținut se pulverizează pe pereți.