Evenimentul Zilei > Actualitate > Miron Cozma, la un pas să fie „bătut” la Ploiești. Motivul este incredibil?
Miron Cozma, la un pas să fie „bătut” la Ploiești. Motivul este incredibil?

Miron Cozma, la un pas să fie „bătut” la Ploiești. Motivul este incredibil?

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a luat parte într-un scandal la Ploiești, când a intenționat să protesteze referitor la poluare în fața unei rafinării, iar mai mulți cetățeni l-au acuzat că are anumite interese.

Miron Cozma a venit la Ploiești în calitate de vicepreședinte al unei asociații, pentru a participa la un protest în fața fostei rafinării Astra, acțiunea fiind anunțată de către un cetățean din zonă care reclama faptul că o societate care activează pe platforma industrială a rafinăriei ar deversa hidrocarburi și deșeuri radioactive direct în sol.

Cozma a declarat că respectiva societate desfășoară o activitate care produce poluare, el spunând că pe platforma industrială se spală vagoane de uraniu, scrie Agerpres.  Un reprezentant al comunității locale a intervenit în acel moment, acuzându-l pe Miron Cozma de minciună și de anumite interese.

Între cei doi a urmat un schimb de replici în care s-au implicat și alți membri ai comunității formate în majoritate din romi, la fața locului fiind și jandarmi.

În acest context, acțiunea de protest împotriva poluării nu a mai avut loc.