Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Sandu rămâne „naş de onoare”
Mircea Sandu rămâne „naş de onoare”

Mircea Sandu rămâne „naş de onoare”

Fostul şef de la Casa Fotbalului a fost votat ieri de membrii Adunării Generale ca preşedinte de onoare al FRF şi va beneficia de o rentă viageră.

Pentru prima dată în ultimii 24 de ani, Mircea Sandu nu va mai veni la Casa Fotbalului din postură de preşedinte al FRF. Totuşi, "Naşul" nu are motive ca să fie trist. Adunarea Generală a FRF a aprobat ieri ca Sandu să devină preşedintele onorific al forului fotbalistic din ţara noastră şi va avea birou propriu, maşină de serviciu şi, poate cel mai important, o rentă viageră, urmând să primească 6.250 de euro pe lună! Totodată, Sandu îşi va păstra şi locul în Comitetul Executiv al UEFA.
Doar Mititelu s-a opus
Propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF a fost aprobată de 170 de membri ai Adunării Generale. A existat un singur vot împotrivă: cel al lui Adrian Mititelu, patronul divizionarei secunde FC Universitatea Craiova, care, pe parcursul şedinţei, s-a contrat în mai multe rânduri cu Sandu. Toată sala a izbucnit în acel moment în râs, iar Mititelu a replicat: "Râdeţi degeaba, că 20 de ani a distrus fotbalul"!
"Vă mulţumesc că mă onoraţi cu această distincţie de a fi preşedinte de onoare al FRF. Sunt la dispoziţia dumneavoastră, a fotbalului. Când federaţia va avea un preşedinte ales, îi voi preda gestiunea, patrimoniul, posibilitatea să vă reprezinte cu onoare şi cu cinste şi vă promit că n-am să bat niciodată la uşa preşedintelui executiv al FRF. Dacă cineva va avea nevoie de mine, sunt deschis la orice ajutor pe care pot să îl dau. În rest, uşa mi-e deschisă, ca întotdeauna, chiar şi domnului Mititelu", a declarat "Naşul". De asemenea, Mircea Răducanu, Dumitru Dragomir, Florea Ispir, Emeric Dembrovschi, Florin Halagian, Ioan Igna, Ion Pârcălab, Lajos Sătmăreanu, Iosif Vigu şi Vasile Zavoda au fost aleşi membri de onoare ai FRF. Aceştia vor beneficia, la rândul lor, de o rentă viageră.

  • Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF! L-a învins la scor pe Vasile Avram. Mircea Sandu a devenit președinte onorific și a primit un tablou cu chipul lui

A primit un tablou cu chipul lui
Mircea Sandu a mai avut parte ieri de un cadou. A primit din partea reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova un tablou uriaş, cu chipul lui! "Naşul" n-a stat însă până la sfârşitul alegerilor. În jurul orei 14.00, a părăsit sala de şedinţă, motivând că trebuie să participe la dineul oficial cu preşedintele Federaţiei de Fotbal din Argentina. N-a uitat însă să-i transmită noului şef al FRF că "mâine (n.r. – astăzi) va trebui să propună secretarul general şi trezorierul".
24 de ani condus Mircea Sandu Federaţia Română de Fotbal
"Băi, Mititelule, cum se descurcă nevastă-ta cu tine?"
La Adunarea Generală de ieri, cel mai vehement contestatar al lui Mircea Sandu a fost Adrian Mititelu, patronul divizionarei secunde FC Universitatea Craiova. Mititelu s-a opus ca "Naşul" să devină preşedinte onorific al FRF şi a contestat legitimitatea grupării CS Universitatea Craiova. "Mircea Sandu pleacă astăzi, voi rămâneţi! Măcar la ultima Adunare să fie democraţie", a "tunat" Mititelu. Scos din sărite, Sandu a replicat: "Băi, Mititelule, nu eşti sănătos la cap? Cum se descurcă nevastă-ta cu tine, băi, nene?"