Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Geoană și cumnatul Ionuț Costea, citați în dosarul „Mită la PSD”
Mircea Geoană și cumnatul Ionuț Costea, citați în dosarul „Mită la PSD”

Mircea Geoană și cumnatul Ionuț Costea, citați în dosarul „Mită la PSD”

Milionarul Ioan Niculae a venit ieri la instanță însoțit de nevastă, amantă și de Gheorghe Bunea Stancu. Curtea de Apel București judecă procesul „Sponsorizare ilegală de 1 milion de euro pentru PSD”

Milionarul și doamnele au luat loc pe bancă, în partea dreaptă a sălii de judecată. Pe același rând, dar în spatele sălii, s-a pitit vestitul baron local de Brăila Gheorghe Bunea –Stancu(foto) (PSD), fost președinte al Consiliului Județean. Abia se mai vedea. Judecătorii Corneliu Ion Tudoran și Dorel-George Matei au decis să audieze martorii propuși prin rechizitoriu, având în vedere că Olimpia Crețeanu de la Judecătoria Sector 1 nu a văzut nicio vină în acest dosar și i-a achitat pe toți cei judecați.

Iubita, audiată

Prima audiată a fost iubita miliardarului, Nicoleta Toncea, director excutiv la Interagro SRL și consultant financiar la altă firmă din grup. Nu știa nimic despre contractul de cercetare a pieței construcțiilor din România semnat între Interagro și Insomar.

În legătură cu acest contract, procurorii DNA susțin că a fost încheiat în fals, pentru a masca mita pentru campania electorală prezidențială a lui Mircea Geoană din 2009. A mai susținut că nu-l cunoaște pe Bunea – Stancu și că nu a auzit de vreo finanțare oneroasă a PSD. Întrebată de procuror în ce relație se află cu Ioan Niculae(foto), Toncea a recunoscut că „avem un copil împreună”. După aproximativ două ore de audieri, în care au fost audiați alți trei martori, cei doi magistrați au stabilit un nou termen pentru 19 februarie când vor fi citați pentru audieri alți martori: senatorul Mircea Geoană, cumnatul său, fostul director al Eximbank Ionuț Costea, și afaceristul Cristian Burci.

La plecare, luat la întrebări de jurnaliști, Gheorghe Bunea – Stancu a început să se răstească la reporteri. „Lasați-mă în pace! Nu mai sunt om politic, nu mai sunt persoană publică. Nu discut cu voi”, a amenințat acesta.