Cotidianul „Național” a publicat ieri, în ediția sa electronică, o știre intitulată „Geoană, alibiul lui Iohannis”, în care reproducea o declarație a fostului lider social- democrat: „A existat într- adevăr o întâlnire. Au fost mai mulți acolo: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Crin Antonescu. Dar nu-mi amintesc ca, la acea reuniune, să fi participat și Iohannis”, ar fi spus Geoană, citat de „Național”.

Jurnaliștii au punctat faptul că Geoană a susținut că „la vremea respectivă, Codruț Șereș nu era un personaj cu prea mare greutate, prin urmare, nu era prezent la discuții de o asemenea importantă.

Retractări instantanee

La scurt timp, declarația a fost preluată în emisiunea „Butonul de panică”, de la B1 TV. După 10 minute de dezbateri pe acest subiect, Mircea Geoană, deși nu a vrut să intre în direct, i-a trimis jurnalistului Cătălin Prisacariu un sms în care a punctat că nu a făcut o astfel de declarație jurnaliștilor de la „Național”. Pentru a încerca să lămurim misterul, „Evenimentul zilei” a reușit să-l contacteze telefonic pe senatorul PSD, care ne-a declarat că nu știe „de unde a apărut” știrea în care ar fi negat că Iohannis ar fi participat la vreo întâlnire la sediul GRIVCO.

Mircea Geoană a precizat, în două discuţii consecutive cu EVZ, respectiv luni şi marţi, că nu-şi mai aminteşte cine a participat la acea întâlnire şi „caută elemente” pentru a se lămuri în legătură cu un eveniment care s-a petrecut acum cinci zile.

Crin Antonescu îl crede pe Iohannis

În emisiunea „Butonul de panică”, de la B1 TV, a intervenit și fostul președinte al PNL, Crin Antonescu. La rândul său, Antonescu a subliniat că Iohannis nu a fost niciodată la GRIVCO în compania lui, subliniind că, în 2009, primarul Sibiului nu avea ce negocia cu Dan Voiculescu. „Dacă domnul Iohannis spune că nu a fost niciodată la GRIVCO, eu îl cred”, a conchis Antonescu.

Codruț Șereș a susținut, într- o declarație dată în exclusivitate pentru „Evenimentului zilei”, că Iohannis îi fusese prezentat lui Dan Voiculescu încă din 2005-2006, când au avut o serie de discuții politice, la care a participat și el. Referitor la întâlnirea de la GRIVCO, din 2009, când Crin Antonescu și Mircea Geoană l-au propus pe Klaus Iohannis drept candidat pentru funcția de premier, Șereș a precizat că l-a condus personal pe Iohannis în biroul lui Dan Voiculescu.

Te-ar putea interesa și: