Mircea Geoană interpretează amenințările nucleare ale lui Putin drept strategii de intimidare

Mircea Geoană interpretează amenințările nucleare ale lui Putin drept strategii de intimidare Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

În cel mai recent discurs al său, Vladimir Putin a avertizat Statele Unite și Europa cu un posibil atac nuclear în cazul în care vor trimite trupe pentru a lupta împotriva armatei sale în Ucraina. În acest context, Mircea Geoană a explicat că NATO nu vede o amenințare iminentă ca Rusia să le folosească într-adevăr.

Mircea Geoană a ținut să puncteze că de la începutul războiului din Ucraina, amenințările nucleare venite din partea liderilor ruși nu au fost deloc puține.

Amenințările nucleare, văzute de Mircea Geoană ca un mijloc de presiune psihologică

Face parte din arsenalul lor de intimidare și presiune psihologică. Este un discurs care se adâncește în logica intimidării psihologice mai mult decât în intențiile reale. Nu vedem nicio amenințare iminentă ca Rusia să folosească aceste arme.

Dar aceste afirmații sunt în sine foarte periculoase, deoarece erodează încrederea. Rusia cunoaște consecințele unui astfel de pas”, a declarat Mircea Geoană într-un interviu pentru El Pais.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, amenințările cu lovituri nucleare reprezintă modul lui Vladimir Putin grandilocvent de a ataca Occidentul, la fel cum face atunci când descrie războiul în Ucraina drept un conflict între civilizații sau când susține că Occidentul încearcă să distrugă Rusia.

A continuat prin a acuza Statele Unite și aliații săi de practici de terorism internațional, susținând că acestea vizează distrugerea Rusiei.

Mircea Geoană

Mircea Geoană. Sursa foto: Facebook

Vladimir Putin a amenințat cu războiul nuclear

Comentariile lui Mircea Geoană vin după ce Vladimir Putin a acuzat țările NATO că ar putea declanșa un conflict nuclear în cazul în care decid să trimită militari în Ucraina.

Declarația a venit ca reacție la afirmația lui Emmanuel Macron, care a sugerat că nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe frontul ucrainean.

În acest context, Putin a avertizat că această decizie ar putea avea consecințe tragice pentru țările implicate.

Mircea Geoană

NATO vs Rusia. Sursa Foto: Dreamstime.com

„Au agreat trimiterea trupelor NATO în Ucraina, dar noi cu toții știm soarta celor care au trimis trupe pe teritoriile noastre.

Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme, sunt conștienți de asta, și noi avem arme care pot viza teritoriile lor. Și acum inventează și sperie toată lumea că totul este real și că există un pericol de conflict nuclear, care înseamnă distrugerea omenirii. Ei cumva nu înțeleg gravitatea situației?” a spus liderul de la Kremlin.