Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Băsescu scapă de arest la domiciliu
Mircea Băsescu scapă de arest la domiciliu

Mircea Băsescu scapă de arest la domiciliu

Mircea Băsescu va fi cercetat sub control judiciar, măsură dispusă şi în cazul Marian Căpăţână. Mircea Băsescu a cerut, miercuri, Tribunalului Constanța încetarea de drept a arestului la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au venit, miercuri, la Tribunalul Constanţa unde a avut loc un nou termen în dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

“Am solicitat instanţei să constate încetarea de drept a măsurii preventive a arestului la domiciliu raportându-ne la decizia Curţii Constituţionale 361 publicată vineri. Decizia Curţii Constituţionale vizează neconstituţionalitatea textului 222 din Codul de Procedură Penală care nu prevede o durată maximă a arestului la domiciliu aşa cum celelalte măsuri preventive prevăd. În raportare la acest aspect şi părerea noastră este că la momentul de faţă s-ar impune încetarea de drept. În măsura în care instanţa va aprecia, am cerut şi înlocuirea cu controlul judiciar, măsură oportună la acest moment. În subsidiar am cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a rămas în pronunţare”, a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Constantin Gudu, informează Mediafax.

Totodată, și Marian Căpățână a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar sau măcar să i se permită să părăsească domiciliul două zile pe săptămână pentru a-şi face aprovizionarea şi să poată merge de două ori pe lună la slujbe religioase.