Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Băsescu a cerut Tribunalului Constanţa încetarea de drept a arestului la domiciliu
Mircea Băsescu a cerut Tribunalului Constanţa încetarea de drept a arestului la domiciliu

Mircea Băsescu a cerut Tribunalului Constanţa încetarea de drept a arestului la domiciliu

Mircea Băsescu a cerut Tribunalului Constanța încetarea de drept a arestului la domiciliu. Dacă nu este posibil, el a solicitat înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar. Instanța a rămas în pronunțare.

“Am solicitat instanţei să constate încetarea de drept a măsurii preventive a arestului la domiciliu raportându-ne la decizia Curţii Constituţionale 361 publicată vineri. Decizia Curţii Constituţionale vizează neconstituţionalitatea textului 222 din Codul de Procedură Penală care nu prevede o durată maximă a arestului la domiciliu aşa cum celelalte măsuri preventive prevăd. În raportare la acest aspect şi părerea noastră este că la momentul de faţă s-ar impune încetarea de drept. În măsura în care instanţa va aprecia, am cerut şi înlocuirea cu controlul judiciar, măsură oportună la acest moment. În subsidiar am cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a rămas în pronunţare”, a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Constantin Gudu, informează Mediafax.

Totodată, și Marian Căpățână a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar sau măcar să i se permită să părăsească domiciliul două zile pe săptămână pentru a-şi face aprovizionarea şi să poată merge de două ori pe lună la slujbe religioase.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână s-au prezentat la Tribunalul Constanța, unde a avut loc un nou termen în dosarul în care sunt acuzați de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență.