Evenimentul Zilei > International > MIRACOL pe Lacul Victoria. Un bărbat a supraviețuit două zile într-un ferobot scufunfat
MIRACOL pe Lacul Victoria. Un bărbat a supraviețuit două zile într-un ferobot scufunfat

MIRACOL pe Lacul Victoria. Un bărbat a supraviețuit două zile într-un ferobot scufunfat

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat joi după-amiază în Lacul Victoria, la doar câţiva metri de docul Insulei Ukerewe din Tanzania.În această cumplită tragedie și-au pierdut viața cel puțin 170 de persoane. Potrivit estimărilor iniţiale, la bordul navei MV Nyerere se aflau peste 400 de persoane.

O purtătoare de cuvânt a declarat că întreţinerea navei fusese efectuată de numai câteva luni, inclusiv la cele două motoare. Scafandrii au reluat căutările supravieţuitorilor după ce au auzit zgomote din feribot.

Un bărbat a fost găsit în viaţă la bordul feribotului scufundat în Lacul Victoria. Un inginer, Alphonce C., a supravieţuit datorită aerului rămas într-un compartiment al feribotului MV Nyerere Bărbatul salvat este în viaţă, însă în stare critică

În 1996 un dezastru similar pe lacul Victoria s-a soldat cu cel puţin 500 de morţi, iar în 2012 s-au înecat 145 de oameni în urma scufundării unui feribot în arhipelagul tanzanian Zanzibar.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: