Scandalul pentru moștenirea primită de Mioara Roman nu a luat sfârșit. Fosta soție a lui Petre Roman, dar și fiicele sale, Oana și Catinca, ar putea rămâne fără casă.
Scandalul pentru moștenirea primită de Mioara Roman nu a luat sfârșit. Executorul judecătoresc care refuză să pună în aplicare decizia instanței în ceea ce privește moștenirea primită de Mioara, Oana și Catinca Roman de la sora fostei soții a lui Petre Roman riscă până la trei ani de închisoare.
Mioara Roman a pierdut casa
Sora Mioarei Roman, Rodica-Lenuţa Georgescu, s-a luptat cu cancerul ani de zile. Ultima perioadă din viață și-a petrecut-o la un așezământ bisericesc pentru bolnavi de cancer în fază terminală. Ea era văduvă și nu avea copii, iar testamentul a fost în favoarea surorii și a nepoatelor sale. Aceasta le-a lăsat moștenire o vilă la Sinaia, fără să își dea seama că aparținea statului român.
A urmat un proces în acest sens, iar recent judecătorii au anulat definitiv testamentul. Mioara, Oana și Catinca Roman nu pot păstra vila primită de la Rodica-Lenuţa Georgescu.
Hotărârea definitivă în ceea ce privește moștenirea
„Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta REGIA AUTONOMĂ ADMINISTRAŢIA PATRIMONILUI PROTOCOLULUI DE STAT (R.A.-A.P.P.S.) în contradictoriu cu pârâtele ZILAHY CATINCA MARIA şi ROMAN ELISEI IOANA SABINA.
Constată nulitatea absolută parţială a testamentului autentificat sub nr. 1814/30.06.2016 de către SPN Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean şi Asociaţii, în ceea ce priveşte imobilul situat în oraşul Sinaia str. Gârbovei, nr.27, jud. Prahova, înscris în CF nr.21738, nr. cadastral 21738, în suprafaţă de 1350 mp şi construcţie C1 edificată pe acesta, în suprafaţă de 173 mp. Respinge cererea reclamantei de acordare a cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, este hotărârea definitivă în ceea ce privește moștenirea primită de Oana Roman, mama și sora sa, conform spynews.ro.
Riscă 3 ani de închisoare
Cu toate astea, executorul judecătoresc refuză să pună în aplicare ordinul judecătoresc, astfel că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a deschis un nou proces. Motivația este că acesta nu oferă un argument valid pentru care în aplicare o hotărâre judecătorească.
El ar putea fi o obligat să o facă și, în același timp, „nerespectarea, cu rea-credinţă, a acestei obligaţii constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită din culpă, cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”.