Minunile există! Bolnavă de coronavirus, a născut în timp ce era în comă

Minunile există! Bolnavă de coronavirus, a născut în timp ce era în comă

Imaginile cu ea ieşind într-un cărucior în timp ce-şi primeşte noul născut în aplauzele medicilor şi infirmierelor, fac înconjurul lumii.

O femeie a putut să-şi îmbrăţişeze pentru prima oară fiul, născut prin cezariană de urgenţă, după 2 săptămâni, într-o perioadă critică, ea fiind bolnavă de coronavirus şi internată într-un spital din New York.

Această imagine face înconjurul lumii şi a devenit un simbol şi o speranţă pentru toţi, dar şi al rezisetenţei din acest New York devenit focarul Americii cu mai mult de 122.000 de cazuri şi mai mult de 12.000 de morţi.

Teama medicilor

Yanira Soriano, de 36 de ani, fusese internată în Soutside Hospital din Bay Shore la începutul lunii aprilie cu o formă gravă de Covid-19, fiind întubată. Era gravidă în luna a opta, a patra sa sarcină. Soţul, atins doar uşor de boală, rămăsese acasă cu cei trei copii, îngrozit de ideea piederii soţiei şi a viitorului copil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii se gândeau că femeia nu va face faţă situaţiei. Se temeau că plămânii compromişi de coronavirus, împreună cu sarcina şi spaţiul pe care copilul îl ocupa în abdomenul său, i-ar fi putut împiedica respiraţia profundă pentru a inhala suficient oxigen.

Naşterea pruncului îi alimenta speranţa îmbunătăţirii situaţiei în care se afla

Astfel au hotărât s-o supună unei naşteri prin cezariană de urgenţă inducând-o în comă artificială. Micuţul Walter s-a născut pe 3 aprilie, negativ la coronavirus, în timp ce mama sa adormită lupta pentru viaţă. O luptă care a durat 2 săptămâni la terapie intensivă.

Până pe 15 aprilie când, în sfârşit, a putut să-şi ia în braţe micuţul bebe în strigătele emoţionate şi aplauzele lucrătorilor sanitari. Pe coridorul creat de medici, asistente şi infirmiere s-a format un tunel plin de baloane colorate. Toţi plângeau emoţionaţi şi mişcaţi de situaţie.

Salvarea femeii, un miracol

„Atunci când s-a născut copilul femeia nu era conştientă, n-a auzit primul său strigăt şi nu l-a putut vedea după naştere”, a povestit doctorul Benjamin Schwartz, medic-şef la secţia de ginecologie a spitalului. „E un moment de incredibilă mândrie pentru noi, medicii.

A fost nevoie de multe persoane şi un mare efort de asistenţă într-un moment foarte dificil pentru salvarea mamei şi a copilului. Dar am reuşit, asta e tot ceea ce contează. Mulţi pacienţi, chiar întubaţi, nu supravieţuiesc. Faptul că această mamă s-a întors acasă cu fiul său, oferă o incredibilă speranţă bolnavilor de astăzi şi de mâine”, relatează Huffingtonpost.