Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Transporturilor: Nu particip la o întrecere de tăiat panglici!
Ministrul Transporturilor: Nu particip la o întrecere de tăiat panglici!

Ministrul Transporturilor: Nu particip la o întrecere de tăiat panglici!

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat că nu participă la un concurs de inaugurat autostrăzi, ci vrea ca lucrurile să fie temeinic făcute. Reacţia vine în contextul demolării unei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Orăştie din cauza problemelor întâmpinate la câteva luni de la inaugurare.

Absorbţia fondurilor europene va ajunge la 3,15 miliarde de euro până la finele acestui an, ceea ce reprezintă 73,5% din totalul alocat pe Programul Operaţional Sectorial "Transport"(POS-T) 2007-2013, în condiţiile în care la începutul anului 2012 absorbţia era de numai 6%, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES ministrul Transporturilor, Iulian Matache. 

Şeful de la Transporturi a vorbit despre obiectivele pe care şi le-a propus în perioada mandatului său, despre proiectele ce vor fi finanţate din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), dar şi despre tronsoanele de autostrăzi care s-ar putea da în folosinţă până la finalul anului, subliniind că nu participă "la o întrecere de tăiat panglici", deoarece urmăreşte ca "lucrurile să fie temeinic făcute"

De asemenea, ministrul face referire şi la pregătirile companiilor din subordinea MT pentru iarna 2015 – 2016. 

„Eu sunt un tip realist. Sunt de formaţie inginer, nu sunt un om al vorbelor meşteşugite. Prefer o vizită pe şantierele în lucru, unde pot vedea cu ochii mei ce se întâmplă, unde pot propune măsuri, în loc să vorbesc din birou despre acele proiecte. Am lucrat în acest minister şi ca secretar de stat şi am făcut echipă cu ceilalţi colegi. Şi acum continui să lucrez în echipă şi încercăm să ducem la bun sfârşit proiectele începute. Aici vorbesc în primul rând despre proiectele din Master Planul General de Transport, pentru că este principalul proiect al ministerului, pe termen scurt, mediu şi lung”, a declarat ministrul. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.