Ministrul Sportului a fost amendat exemplar. Eduard Novak trebuie să achite în fiecare zi câte 600 de lei

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Judecătorii de la Curtea de Apel București au constatat că Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak, nu a pus în executare o sentință  judecătorească, drept pentru care au dispus aplicarea unei amenzi foarte mari.

În anul 2020, Federația Română de Tenis a obținut o sentință judecătorească favorabilă, prin care Ministerul Sportului era obligat să emită un nou raport de evaluare pentru anul 2018, și să facă plățile corespunzătoare, alocate din bugetul de stat.

Din 2020 și până în prezent, Ministerul Sportului nu a executat sentința definitvă, drept pentru care, acum, Federația Română de Tenis a solicitat obligarea ministrului Eduard Novak să plătească o amendă pentru fiecare zi de întârziere.

Cererea a fost admisă de Curtea de Apel București, în cursul zilei de vineri, amenda aplicată lui Novak fiind una foarte mare.

Sentința Curții de Apel București nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ce au stabilit judecătorii

În calitate de conducător al Ministerului Sportului, ministrul Novak a fost amendat cu câte 600 de lei, pentru fiecare zi, în care nu va executa sentința dispusă în 2020.

”Aplică sancţiunea amenzii în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere pârâtului ministrul Sportului – Eduard Carol Novak, în calitate de conducător al autorităţii publice pârâte, pentru neexecutarea sentinţei civile nr. 381/20.10.2020 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 7413/2/2018*, începând cu data comunicării prezentei hotărâri”, se arată în verdictul Curții de Apel București.

De asemenea, Ministerul Sportului, care a fost parte în acest proces, a fost pus la plata unei amenzi zilnice, de 1.000 de lei, până la executarea de bună voie a deciziei de finanțare a Federației Române de Tenis.

”Obligă pârâtul Ministerul Sportului la plata către reclamantă a unei penalităţi de întârziere de 1.000 de lei / zi, începând cu data comunicării prezentei hotărâri. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 3.000 de lei, reprezentând onorariu avocațial, redus conform art. 451 alin. 2 C.pr.civ. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată”, se mai arată în sentința Curții de Apel București.