Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Muncii promite creșteri de salarii pentru bugetari și angajații din companiile private, cu bani din evaziune
Ministrul Muncii promite creșteri de salarii pentru bugetari și angajații din companiile private, cu bani din evaziune

Ministrul Muncii promite creșteri de salarii pentru bugetari și angajații din companiile private, cu bani din evaziune

Salariile angajaților din sistemul bugetar vor fi majorate de la 1 ianuarie 2015. Tot de la aceeași dată, va crește, semestrial, și salariul minim pe economie.

Majorarea semestrială va fi de 75 de lei, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

''Guvernul Ponta, prin Ministerul Muncii, are în vedere majorarea salariilor funcţionarilor publici, indiferent dacă vorbim de salariile autorităţilor publice locale sau centrale (…) Din iulie 2014 intră în vigoare legea ce aprobă ordonanţa Guvernului din 2013 privind indemnizaţiile demnităţilor publice, primari, viceprimari. Tot ce înseamnă funcţionari publici de la nivelul autorităţilor locale şi centrale vor avea salariile majorate începând cu 1 ianuarie 2015'', a spus Rovana Plumb, citată de Agerpres.

În prezent, salariul minim pe economie este de 850 de lei. La 1 iulie, acesta va fi majorat la 900 de lei.

În ceea ce privește creșterile salariale din sectorul bugetar, Rovana Plumb a arătat că, deocamdată, nu s-a stabilit un grafic. Însă, sumele din care vor fi plătite salariile majorate vor fi acoperite și din încasările suplimentare realizate ca urmare a combaterii evaziunii fiscale, creşterii gradului de colectare a taxelor și a impozitelor la buget şi reducerea fiscalităţii de pe piaţa forţei de muncă.

Ministrul Rovana Plumb a precizat că, în prezent, în România, 1.186.000 de persoane au salariul minim, dintre care 274.000 lucrează în sistemul bugetar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.