Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiției îl dă pe Procurorul General pe mâna Inspecției Judiciare
Ministrul Justiției îl dă pe Procurorul General pe mâna Inspecției Judiciare

Ministrul Justiției îl dă pe Procurorul General pe mâna Inspecției Judiciare

Tudorel Toader a sesizat ieri Inspecția Judiciară în cazul procurorului general, Augustin Lazăr, pentru refuzul acestuia de a furniza documente comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, înființată în urma dezvăluirilor jurnalistului Dan Andronic.

Ministrul Justiției a avut miercuri o discuție telefonică cu Augustin Lazăr, aflat în concediu, după care a sesizat Inspecția Judiciară. Aceasta a confirmat primirea sesizării.

CSM stă deoparte, Parlamentul insistă

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis, pe 7 august, lui Augustin Lazăr, că nu este de competenţa CSM să stabilească dacă pot fi trimise sau nu Comisiei de anchetă documentele solicitate. De asemenea, CSM a stabilit că în acest caz nu se impune sesizarea Curții Constituţionale. Pe 10 august, preşedintele Comisiei de anchetă, deputata PSD, Oana Florea, a declarat că membrii comisiei îi vor transmite o nouă solicitare procurorului general, Augustin Lazăr, de a transmite dosarul respectiv. De notat că acesta a fost închis, ceea ce face ca el să devină public. Pe 17 iulie, tot la cererea lui Tudorel Toader, Inspecția Judiciară a început un control la DNA.