Evenimentul ZileiPoliticaMinistrul Energiei, declarații HALUCINANTE după scumpirea carburanților: „N-am carnet, nu alimentez și nu cunosc prețul”

Ministrul Energiei, declarații HALUCINANTE după scumpirea carburanților: „N-am carnet, nu alimentez și nu cunosc prețul”

Ministrul Energiei, declarații HALUCINANTE după scumpirea carburanților: „N-am carnet, nu alimentez și nu cunosc prețul”
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, astăzi, că nu cunoaște dacă prețul carburanților a crescut, deoarece nu este șofer și nu alimentează la pompă.

Întrebat cum comentează recentele majorări de prețuri la benzină și motorină, Petcu a răspuns că „Ministerul Energiei nu are competențe în acest domeniu, legat de majorarea prețului la carburanți. Din ce am înțeles eu de la ministrul de Finanțe, în urma unor discuții cu operatorii privați din piață, a fost o decizie de a aplica această acciză, în rest, de evoluția prețurilor și dacă ele au fost aplicate corect de către operatori sunt alte instituții ale statului care se pot pronunța”, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, întrebat dacă a observat creșteri de prețuri la pompă, el a precizat că „N-am carnet, nu sunt șofer. Sincer, nu alimentez și nu cunosc prețul”.

Guvernul a decis majorarea accizei la carburanți cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, urmând ca o creștere similară să aibă loc de la 1 octombrie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că nu a văzut nicio scumpire la carburanţi după reintroducerea accizei. 

„Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări sau micşorări de preţuri. Nu ştiu dacă aveţi maşină, vă duceţi la benzinărie să cumpăraţi benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt nişte diferenţe de preţ foarte mari care pot să meargă până la 10% între preţurile practicate de diferite reţele de distribuţie şi între staţiile de benzină care sunt de exemplu în Bucureşti, în alte zone din ţară, în Bucureşti şi în afara oraşelor, deci despre ce vorbim?”, a punctat Tăriceanu.


Accesează: