Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Educației, O NOUĂ PROPUNERE pentru ora de sport: „Este văzută ca un atac la persoană”
Ministrul Educației, O NOUĂ PROPUNERE pentru ora de sport: „Este văzută ca un atac la persoană”

Ministrul Educației, O NOUĂ PROPUNERE pentru ora de sport: „Este văzută ca un atac la persoană”

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a susținut, astăzi, că imaginea orei de educaţie fizică ar trebui „regândită”, deoarece, în prezent, este văzută „ca un atac la persoană”.

El a precizat că sunt în lucru două proiecte de hotărâre de guvern, unul vizând programul de masă caldă şi programul „Şcoală după şcoală”, care să includă cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi, informează ziare.com.

„Avem în lucru două proiecte de hotărâre de guvern: extinderea programului de masă caldă şi Şcoală după şcoală. Vrem să dezvoltăm acest program, o să vin cu propunerea că numărul de ore în progamul Şcoală după şcoală să crească la trei ore indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumătate de ora să fie dedicată pentru sport şi mişcare. Nu se va mai face acest program în nicio şcoală fără minim 30 de minute de mişcare, astfel încât într-o săptămână, în cele cinci zile şcolare, fiecare copil să acumuleze circa două ore şi jumătate de mişcare, în conformitate cu programele şcolare”, a spus Pop.

„Imaginea orei de sport trebuie regândită. Acum, în foarte multe situaţii, ora de educaţie fizică e văzută că un atac la persoană”, a punctat ministrul Educației.

El a adăugat că „cea de-a doua hotărâre este cea legată de Legea salarizării unitare, unde suntem obligaţi ca în termen de 60 de zile de la apariţia legii să publicăm hotărârea de guvern privind sporurile pentru condiţiile grele, vătămătoare şi periculoase pentru colegii noştri care lucrează în astfel de condiţii”.

După ce premierul Mihai Tudose a ironizat una dintre iniţiativele ministrului Educaţiei, Liviu Pop, privind introducerea unui manual pentru disciplina Educație fizică, acesta nu a rămas dator. Ministrul Educaţiei a declarat că manualul de Educaţie fizică şi sport pentru elevii de clasa a VI-a a fost aprobat şi nu există contestaţii.