Ministrul Educației a fost făcut PROST. JIGNIRI INCREDIBILE din partea unui politician de calibru

Ministrul Educației a fost făcut PROST. JIGNIRI INCREDIBILE din partea unui politician de calibru

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat, astăzi, pe ministrul Educației, Liviu Pop, după gafele pe care le-a comis, deși a trecut doar o lună de la instalarea noului Guvern.

„Cea mai tare declaraţie a lui Liviu Pop rămâne cea referitoare la învăţământul gratuit. Băiatul ăsta a fost undeva prin sindicate? Cred că a pierdut mai mult timp pe acolo decât la catedre. Acum, e problema manualelor auxiliare. Când începe şcoala, copiii nu vor avea culegeri. Dar aşteptăm manualele de Sport”, a spus, ironic, Ludovic Orban, la Adevărul Live.

El a adăugat că „e o vorbă: dacă eşti prost, stai acasă. Au mai fost miniştri mai ciudaţi, dar ca Liviu Pop nu am văzut. Orice partid normal l-ar fi trimis acasă. El se dă în continuare în bărci”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, în cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori.

„Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie (...) va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora”, a susţinut Liviu Pop. 

El a precizat că de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, astăzi, că partidul său va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, atunci când vor exista premise că sunt șanse să treacă.