Ministrul comunicaţiilor, executat silit

Ministrul comunicaţiilor, executat silit

Din cauza datoriilor Gabriel Sandu îşi va vedea imobilele din Sinaia scoase la vânzare.

Un teren şi o clădire aflată în construcţie, pe care o firmă a ministrului comunicaţiilor le deţine în Sinaia, vor fi scoase la vânzare pentru a plăti o datorie de 87.700 lei. Este vorba despre un debit avut la o societate de proiectări din Buşteni cu care firma demnitarului PDL, Maximus Grup, a fost în relaţii contractuale în anii 2007 şi 2008.

Executarea silită a Maximus Grup, pe care Sandu o patronează integral, vine după ce societatea a refuzat să pună în aplicare o sentinţă, definitivă şi irevocabilă, dată de Judecătoria Sinaia la sfârşitul lunii ianuarie anul acesta.

Suma reprezintă contravaloarea mai multor proiecte pe care firma din Buşteni, Tedes Construct, le-a realizat sau le-a contractat în numele Maximus Grup cu scopul ridicării unui bloc cu patru etaje în Sinaia, precum şi a taxelor pe care le-a achitat, din fonduri proprii, în vederea eliberării autorizaţiei de construire. Proces-fulger

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocaţii Maximus Grup nu au reuşit să întârzie prea mult pronunţarea unui verdict definitiv în litigiul cu Tedes Construct, firma lui Sandu pierzând atât faza de fond, cât şi recursul în doar trei luni.

În instanţă, apărătorii ministrului au insistat pe faptul că factura de 87.700 lei, emisă de societatea de proiectări, nu fusese semnată de reprezentantul Maximus Grup. Prin urmare, au susţinut ei, factura nu se putea constitui într-o creanţă a firmei din Buşteni.

Judecătorii nu au luat în calcul acest argument, ci au reţinut doar faptul că Tedes Construct îşi onorase toate obligaţiile specificate în contractul avut cu firma lui Sandu. În curs de evaluare Executorul judecătoresc Pavel Bebi, din Sinaia, a confirmat pentru EVZ faptul că administratorul Tedes Construct a cerut executarea silită a Maximus Grup şi a spus că activele care vor fi scoase la vânzare constau dintr-un teren şi construcţia de pe acesta - ceea ce s-a realizat deocamdată din blocul proiectat de debitor.

Executorul a adăugat că, momentan, activele sunt în faza de evaluare, licitaţia pentru valorificarea lor nefiind încă programată. În ciuda faptului că a câştigat procesul cu Sandu, administratorul şi patronul Tedes Construct, Norbert Nemethi, nu a dorit să răspundă la niciuna dintre întrebările EVZ. Contactat în mai multe rânduri, ministrul Gabriel Sandu a refuzat să-şi exprime poziţia în acest caz.   PRIETENIE FRÂNTĂ Procesul lui Gabriel Sandu, temă de campanie Păgubitul ministrului comunicaţiilor, Norbert Nemethi, este preşedintele organizaţiei PNL Buşteni. Paradoxal, Gabriel Sandu a fost cel care l-a introdus pe Nemethi în politică, cei doi având, până nu demult, o relaţie bună. Intrat în PLD în 2007, partid care îl avea printre vicepreşedinţii naţionali pe Gabriel Sandu, Nemethi nu şi-a urmat liderii în momentul fuziunii cu PD, ci s-a orientat către PNL.

Litigiul dintre Tedes Construct şi Maximus Grup a fost exploatat de PNLişti în campania electorală din noiembrie 2008, datele lui fiind diseminate în presă cu doar câteva zile înainte de alegeri. Toamna trecută, Sandu a candidat la Senat într-un colegiu din Ploieşti. Deşi a primit cele mai multe voturi în colegiul respectiv, nu a intrat în parlament urmare a aplicării algoritmului de redistribuire.

Avocatul său în procesul cu Nemethi a fost un membru PDL, care candida pentru Senat tot într-un colegiu din Prahova. Presa mondenă a scris recent că Sandu şi-ar fi angajat iubita pe post de consilier personal în cadrul Ministrului Comunicaţiilor. Între 2000 şi 2004, Sandu a fost deputat PNL, partid pe care l-a părăsit în 2006, odată cu excluderea din partid a grupării Stoica – Stolojan.