Ce vrea să facă noul ministru al JUSTIŢIEI cu înregistrarea în care BĂSESCU vorbeşte de sentinţa în dosarul ICA
- Andrei Vi şan
- 5 ianuarie 2017, 11:42
Noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat miercuri, că s-ar impune constituirea unei comisii parlamentare care să analizeze faptele semnalate în înregistrările difuzate de Sebastian Ghiţă.
"Fără îndoială, cred că soluţia este tot aici, în Parlament. La cum apar acele înregistrări, cred că s-ar impune probabil constituirea unei comisii parlamentare care ar putea stabili dacă există anumite probleme sau sunt simple declaraţii. (...) Cred că tot aici în Parlament putem discuta şi de acest proiect", a spus Florin Iordache, după audierea sa în comisiile parlamentare de specialitate.
Întrebat care ar fi rolul acestei comisii şi dacă nu cumva Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să aibă un rol în această problemă, Iordache a spus: "E o soluţie, am spus, putem discuta. Pentru că iată, CSM, în acelaşi timp, se poate autosesiza pe acest subiect, dacă sunt reale acele... Nu ştiu, haideţi să analizăm şi să luăm cea mai bună soluţie".
Astăzi, Florin Iordache, a declarat, la preluarea mandatului de ministru, că va analiza personal, împreună cu colegi din minister, înregistrarea făcută publică de Sebastian Ghiţă în care fostul preşedinte Traian Băsescu admitea că a ştiut dinainte ce sentinţă se va da în dosarul ICA împotriva lui Dan Voiculescu de către judecătoarea Camelia Bogdan, ca urmare a unei discuţii cu Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi chiar în biroul său. "Să vedem înregistrările, apoi discutăm cu colegii şi vom lua cea mai bună decizie", a spus Florin Iordache, la sosirea la Ministerul Justiţiei.
Întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie se numără printre priorităţile ministrului Justiţiei, Florin Iordache, aflat la început de mandat. Acesta a fost întrebat, la sediul MJ, despre obiectivele pe care le are în fruntea ministerului. "Gânduri bune, întărirea statului de drept, încrederea cetăţeanului în actul de justiţie. (...) Dar repet, cel mai important este încrederea cetăţeanului în actul de justiţie corect, cu respectarea legii", a precizat Florin Iordache.