„Brexit-ul ne-a adus la moment măreț în istoria noastră. Un moment în care trebuie să ne întărim prezența globală, să ne îmbunătățim letalitatea", a afirmat Williamson, potrivit cotidianului The Guardian, conform mediafax.ro

Ministrul va mai precizat că granița dintre pace şi război este tot mai "vagă". 

Acesta a mai spus că Marea Britanie şi aliaţii săi trebuie să fie pregătiți „să folosească puterea militară pentru a-şi susţine interesele".

Williamson a anunțat că prima misiune a portavionului britanic Queen Elizabeth se va desfășura în regiunea pacifică, urmând ca nava să fie dotată cu două escadroane de avioane F-35B, un escadron britanic şi un altul american.

Ministrul britanic a anunțat că va saluta legăturile militare strânse dintre SUA şi Marea Britanie. Acesta va îndemna țările NATO să-şi sporească cheltuielile în domeniul apărării. Ministrul britanic a invocat necesitatea de a contracara ceea ce Williamson consideră ca fiind provocarea rusă.

„Rusia îşi reconstruiește arsenalul militar", iar NATO trebuie să-şi „dezvolte capacitatea de a face faţă provocărilor pe care Rusia le îndreaptă în direcţia noastră", va afirma Williamson

Costul neintervențiilor a fost deseori „inacceptabil de ridicat", va mai spune oficialul britanic, fără să menționeze exemple concrete, adăugând că puterile occidentale nu îi pot ignora pe cei ce au nevoie de protecție, informează agenția Reuters.

Sursa foto: Etleboro.org

 

Te-ar putea interesa și: