Epurare la Ministerul Culturii. Scandalul alungării angajaților continuă

Epurare la Ministerul Culturii. Scandalul alungării angajaților continuă Ministerul Culturii Sursa foto: EVZ

Epurare la Ministerul Culturii

Nu mai intrăm acum în amănuntele legale, despre cum se desfiinţează o direcţie dintr-un minister. Cert este că ele nu au fost respectate. În locul direcţiei, a apărut un  serviciu, care are fix aceleaşi atribuţii cu direcţia. Numai că se cheamă altfel. Şi care are un alt şef, cu siguranţă dispus să plătească facturile firmei de pază care nu-şi îndeplineşte atribuţiunile. Ca să fie sigur că fosta directoare nu o să candideze pentru şefia acestui serviciu, la criteriile de concurs a scris o aberaţie: candidatul să nu aibă studii juridice. Asta în condiţiile în care, se precizează expres în OUG-ul răspunzător de înfiinţarea de astfel de secţii, că şeful trebuie să aibă studii juridice. Ceea ce este şi logic, fiind vorba despre contracte.

Elenei Seimeanu, pentru că avea studii juridice, deci nu putea concura, i s-a oferit postul de consilier juridic la Oficiul Juridic al ministerului.

Deocamdată, stă acasă. Pentru că nu o mai lasă să intre în minister paznicii. La rându-i, a sesizat Corpul de Control al Funcţionarilor Publici şi aşteaptă concluziile acestuia. Fără să fie plătită de nimeni în această perioadă.

Să vedem în continuare pentru cine este atât de îndârjit în bătălie ministrul Culturii. Conform documentelor de la Registrul Comerțului, firma „Akyle Security” are patru asociați: Popa Marian Costel, Marcu Constantin, Pitcovici Constantin și Ionescu Robert Constantin. Firma nu este una oarecare. În 2017, a eliminat de la paza Stafionului Naţional, mult mai cunoscuta BGS. Cine sunt acţionarii?

Ne puteți urmări și pe Google News

Epurare la Ministerul Culturii. . Acționarii firmei de pază „Akyle Security” nu sunt oricine

Conform unui articol mai vechi din evz.ro, Pitcovici Constantin este tatăl lui Petru Pitcovici, fost comisar șef la Direcția Generală AntiCorupție, reținut în 2016 într-un dosar de trafic de stupefiante alături de traficantul Dan Chioru.

Acelaşi Petru Pitcovici, conform aceleiaşi surse, a primit doi ani cu suspendare în vara lui 2017, în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. Numai că acum este la Londra şi nu poate veni să-şi ispăşească pedeapsa pentru că prin puşcăriile româneşti îl trage curentul pe la şale.

Acţionarul majoritar Robert Constantin Ionescu, avocat de meserie, a apucat calea politicii. A ajuns chiar viceprimar al Capitalei. Dar nu chiar din prima. A mai făcut şi el puţin traseism. În anul 2008, a candidat pentru postul de primar la Primăria Sectorului 2. L-a învins eternul Neculai Onțanu.

Dar cum nu pui toate ouăle în același coş, tot atunci Ionescu a candidat şi la Consiliul General al Municipiului București. De astă dată a avut succes. Partidul său, care acum nu mai există, a intrat atunci în Consiliul General. Împrietenindu-se cu consilierii Partidului Democrat Liberal, dizolvat şi el azi în PNL, Ionescu a ajuns viceprimar.