„Gheorghe Dincă a recunoscut faptele. Consider că a mințit referitor la modul în care le-a ucis pe fete, nu vom ști niciodată cum au murit. A încercat să se salveze, spunând că a dat lovituri cauzatoare de moarte, dar eu consider că fetele au murit într-un mod mult mai urât (…)

Nu vom știi exact cum au murit, chiar dacă la Alexandra avem probele ADN confirmate. În cazul Luizei se așteaptă confirmarea ADN-ului matern cu cel prelevat de anchetatori. Dacă se va confirma atunci avem o a doua certitudine.

În ceea ce privește manipularea datelor din anchetă:

Am observat că tot acest show care se face pe la unele televiziuni are în prim-plan declarații care vin din partea avocatului doamnei Melencu, care nu ar trebui să dea informații din dosar până nu se finaliza ancheta, căci așa scrie în Codul de Procedură Penală. Avea obligația de a păstra tăcerea.

Aceste manipulări au urmărit rating, mai puțin adevărul. Dincă nu și-a schimbat declarațiile, deși s-a spus în spațiul public că el și-a schimbat declarațiile. Femeia care îi gătea lui Dincă, cea care a apărut la Antena 1 și a spus că ea le ruja pe fete, acolo în camera de sus unde a fost ținută Alexandra (…)

Alexandra a stat în camera de jos! Dar lumea uită prea ușor.

Eu știu, pe surse, că în declarația dată anchetatorilor nu spune că le ruja pe fete ca să fie traficate de Dincă. Nu știm de ce inventează. Poate vor să devină vedete măcar pentru o seară la televizor, cert e că mulți au apărut. Și doi vecini beți chiori care explicau tot felul de chestiuni, apoi s-au dus beți la anchetatori și au spus că ei nu știu nimic

Expertiza psihiatrică la care e supus Gheorghe Dincă se va întinde pe mai multe zile.”, a spus Adina Anghelescu la Antena 3.

Arderea în butoi a cadavrului a stârnit iar multe speculații. S-a spus că nu încăpea cadavrul, că era nevoie de mii de grade pentru calcinare completă. „Nu a spus nimeni că a fost ars complet tot cadavrul. S-au găsit foarte multe fragmente scheletare. Au fost arse doar anumite părți, iar când va ajunge dosarul în instanță se va vedea din raportul antropologic ce părți din corp lipsesc.”

Expertiza psihiatrică este realizată de doi psihologi și un urmărește stabilirea responsabilitatea și discernământului lui Gheorghe Dincă atunci când a comis fapta. Acesta putea fi total sau inexistent, dar nu este de prevăzut că acest ultim lucru să reiasă, pentru că Dincă a recunoscut faptele, a povestit cum le-a omorât, a mai spus Adina Anghelescu.