Militarii veterani: Am reușit și cu ajutorul EVZ!

Evenimentul zilei este alături de vetranii AMVVD de 7 ani, odată cu nașterea visului privind crearea primului și singurului Centru de Recuperare și Refacere

Încă de la înființarea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), odată cu nașterea visului privind crearea primului și singurului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, de-acum 7 ani, trustul de presă Evenimentul zilei și Capital ne este alături în toate demersurile și acțiunile noastre, făcându-le cunoscute unui număr mare de cititori.

La zi aniversară, dorim să vă transmitem cele mai calde urări, sincera noastră apreciere pentru întreaga activitate și multă putere de muncă pentru a-și continua activitatea pe același făgaș.

Le dorim să aibă o „călimară infinită” din care să aștearnă, mulți ani, știri corecte și obiective, păstrând dreptul de libertate la opinie.

LA MULȚI ANI!

Premieră. Bani europeni pentru veterani. Cum este posibil

Veteranii și-au făcut singuri monument și biserică

Un vis pe cale să se împlinească

În România, veteranii, cei care simbolizează intrarea României în NATO, respect pe plan internaţional nu au parte de un centru în care să îşi oblojească rănile fizice sau psihice.

Acest vis este pe  cale să se împlinească,anul acesta oficialii Guvernului asigurându-i pe militarii care au luptat în Afganistan,Irak sau Bosnia de sprijinul lor.

Dintr-o suferinţă, practic, s-a născut ideea construirii primului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani din România şi Europa de Est.

Pentru că militarii români, care au fost pe fronturile altora şi care s-au întors acasă cu diferite traume, fizice sau psihice, nu aveau unde să se trateze alături de familie, Marius Apostol, unul dintre militarii grav răniţi în Afganistan, a pus bazele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi (AMVVD).

Alături de camarazii de arme s-a gândit să înfiinţeze acest centru pentru tratarea veteranilor şi a militarilor răniţi, iar prima publicaţie din România care i-a susţinut este Evenimentul zilei.

Centrul, format din două pavilioane, se află în judeţul Dâmboviţa, lângă la Mănăstirea Dealu şi are o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi. În faza finală, va putea găzdui 434 de militari şi pe familiile acestora. Clădirile au fost ridicate în 1912, când acolo a funcţionat Liceul Militar ,,Nicolae Filipescu”, unde a învăţat şi regele Mihai.