Evenimentul Zilei > EVZ Special > Milionar celebru ucis de Covid-19! Nu purta mască, deşi avusese probleme grave
Milionar celebru ucis de Covid-19! Nu purta mască, deşi avusese probleme grave

Milionar celebru ucis de Covid-19! Nu purta mască, deşi avusese probleme grave

Veste cruntă în familia unuia dintre cei mai cunoscuţi milionari ai lumii, Herman Cain, răpus de Covid-19 la 74 de ani.

Herman Cain, politicianul republican şi totodată CEO al unui cunoscut lanţ de pizzerii, a murit după ce a contractat Covid-19.

Omul de afaceri care a candidat la funcția de președinte al SUA în 2012 a fost internat în spital după ce a fost diagnosticat cu boala la începutul acestei luni.

„Herman Cain – șeful nostru, prietenul nostru, ca un tată pentru mulți dintre noi – a murit”, s-a arătat într-un mesaj postat pe site-ul său oficial, preluat de BBC.

În 2006, Cain supraviețuia cancerului de colon în stadiu avansat şi este una dintre cele mai cunoscute victime americane ale temutei boli infecţioase Covid-19.

Conturile sale de socializare ofereau date despre starea lui, iar la 7 iulie, pe Twitter se arăta că „medicii încearcă să se asigure că nivelul său de oxigen este corect”.

„Acesta este un virus dur, Vă rog să continuați să vă rugaţi”, a spus Herman Cain de pe patul de spital.

Înainte de a fi internat, Cain a apărut fără mască la un miting susținut de președintele Donald Trump la Tulsa, Oklahoma, la 20 iunie.

În cele din urmă, el a fost internat în spital la 1 iulie, deși nu este clar când sau unde a contractat infecția care l-a răpus.

Președintele Trump i-a adus un omagiu lui Cain joi, la Casa Albă, spunând: „El a fost o persoană foarte specială… și, din păcate, a murit din cauza unui lucru numit virusul Chinei.”

Cine era Herman Cain?

Născut în Tennessee şi având un tată care avea trei slujbe (portar, șofer și frizer) și o mamă care a lucrat ca servitoare, Cain a obţinut diploma în Matematică și masterul în Informatică.

A fost pastor baptist, gazdă a unei emisiuni de radio și om de afaceri. Printre altele, el rămâne în memoria publicului şi pentru sistemul de impozitare forfetară, planul 9-9-9.

Înainte de a candidat pentru Casa Albă, a  deţinut funcția de director general al Godfather’s Pizza.

În timpul campaniei, el le-a spus reporterilor că nu se va opri pentru nicio „întrebare-capcană”.

„Și când mă întreabă cine este președintele Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan, voi spune «ştiţi voi», nu știu. Știți?”, declara el în momentul de vârf al carierei politice.

Inițial s-a dovedit a fi un personaj popular, dar ulterior s-a aflat în centrul mai multor acuzații de hărțuire sexuală, care l-au făcut să-şi suspende campania.

Deși a negat acuzațiile împotriva lui, popularitatea lui a suferit enorm. Ulterior, Mitt Romney a devenit candidatul republican într-o cursă eşuată cu Barack Obama.

În 2019, Trump l-a sunat pe Cain penru a se înscrie în Consiliul Rezervei Federale, dar i-a retras candidatura după ce mai mulți senatori republicani au refuzat să-i sprijine numirea.

Mitt Romney a fost, de asemenea, printre cei care i-au adus un tribut lui Cain pe pe Twitter:

„Întristat că Herman Cain – un campion formidabil în afaceri, politici și politică – a pierdut bătălia cu Covid.”

Fostul angajat Dan Calabrese a lăudat moștenirea lăsată de Cain: „Majoritatea oamenilor au auzit despre Herman pentru prima dată când a candidat la funcția de președinte în 2011.

Ceea ce nu știau era despre cunoştinţele lui de afaceri. Nu știau cum și-a început cariera de angajat civil al Marinei.

A fost amuzant pentru noi, deoarece uneori, analiştii politici l-au descris ca un fel de gâscă – neştiind că în perioada din Marină, el a fost literalmente un cercetător de rachete.”

Dl. Cain s-a bucurat de o sănătate bună în ultimii ani, a scris dl Calabrese, dar a adăugat că diagnosticul anterior de cancer însemna „el era încă într-un grup cu risc ridicat” în pandemia actuală.

În noiembrie 2011 (an în care se estima că are o avere de aproape 7 milioane de dolari), Herman Cain a dezminţit iniţial că a hărţuit sexual două femei în anii 1990. La acea vreme, el conducea o asociaţie a patronilor de restaurante.

Totuşi, el a revenit apoi asupra declaraţiilor pentru a admite că a ajuns la o „oarecare” înţelegere cu victimele.

Mai multe detalii despre cazul preluat la acea vreme şi în The Guardian puteţi citi în acest link.

foto: Herman Cain

sursa: bbc.com

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: