Miliardari din Marea Britanie, acuzați că își sechestrau angajații. Teroarea la care erau supuși servitorii

Miliardari din Marea Britanie, acuzați că își sechestrau angajații. Teroarea la care erau supuși servitorii Sursa foto: Arhiva EVZ

Cea mai bogată familie din Marea Britanie se află în centrul unui scandal de proporții. Patru membri ai acesteia sunt acuzați că își sechestrau și terorizau angajații. Astfel, cei patru miliardari au fost trimiși în judecată.

Caz bizar în Marea Britanie. Familie de miliardari, acuzată că își teroriza angajații

Cele patru persoane sunt acuzate că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor, arată BBC.

Familia Hinduja are o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline, echivalentul a 47 de miliarde de dolari. Patru dintre membrii acestei sunt acuzați de exploatare și trafic de persoane. Aceștia și-ar fi sechestrat servitorii, care erau nevoiți să lucreze peste program. În schimbul muncii, angajații primeau 8 dolari pe zi.

Nevoiți să lucreze 18 ore pe zi

Cea mai bogată familie din Marea Britanie deține o vilă în cartierul Cologny din Geneva. Membrii acesteia aduceau servitori din India, pe care îi obligau să lucreze 18 ore pe zi. Pentru acest program, angajații se alegeau doar cu opt dolari. Mai mult, familia de miliardari este acuzată că le-ar fi luat pașapoartele angajaților.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția Namrata, sunt acuzați în acest dosar.

Deși acuzațiile de exploatare au fost rezolvate între cele două părți, familia nu scapă de problemele cu legea. Miliardarii vor fi judecați pentru trafic de persoane.

Marea Britanie, familia Hinduja

Sursa foto: Platforma X

Familia din Marea Britanie neagă acuzațiile

Traficul de persoane este o infracțiune penală în Elveția. Cei patru miliardari neagă toate acuzațiile aduse de foștii angajați. Conform procurorului Yves Bertossa, familia cheltuie anual 10.000 de dolari pentru îngrijirea câinelui.

Familia pusă sub acuzare susține că servitorii primeau cazare și mâncare. Avocații contestă și acuzația că servitorii lucrează zile lungi, argumentând că activitatea de a privi un film alături de copiii familiei nu ar trebui considerată muncă.Alți foști servitori ai familiei susțin că nu au avut astfel de probleme.