Mii de imigranți au dat în judecată guvernul german, pentru că nu le-a acordat statut complet de refugiat și aproape toți au câștigat.
Mai mult de 17.000 de migranți au dat în judecată Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), anul acesta, contestând politica strictă a imigrației.
Autoritățile au decis, în februarie, să crească numărul refugiaților care se încadrează la statutul „protecție subsidiară” - o formă de azil care nu are aceleași beneficii ca statutul de refugiat.
Șansa de a câștiga un proces pe tema statului imigrației este de 90%, pentru că se pare că judecătorii consideră că ar fi fost rezonabil ca acești oameni să primească protecție completă, conform Convenției de la Geneva, scrie Süddeutsche Zeitung, citat de Daily Caller.
Numărul refugiaților care dau statul german în judecată este în creștere, fiind circa 6.000 de cazuri înregistrate în instanțe doar în luna august.
Marea majoritate a plângerilor de anul acesta, circa 15.000 de dosare, sunt depuse de cetățeni sirieni.
Mulți refugiați dau statul în judecată pentru că durează prea mult procesarea cererilor de azil. Revista germană Focus a scris, în august, că circa 5.800 de procese contra BAMF au fost deshise de imigranți în primele cinci luni ale acestui an.
Numărul este dublu față de cele 2.300 de plângeri în instanță, înregistrate în 2015 și multe cazuri au avut succes și au făcut ca trierea cererilor să fie urgentată.