Evenimentul ZileiSocialMii de pensionari vor beneficia! Trebuie să depună cerere la Casa de Pensii

Mii de pensionari vor beneficia! Trebuie să depună cerere la Casa de Pensii

Mii de pensionari vor beneficia! Trebuie să depună cerere la Casa de Pensii
Oficialii de la Ministreul Muncii au lansat în dezbatere un proiect în urma căruia se va stabili câte bilete de tratament balnear vor fi acordate în anul 2022.

Reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au lansat în dezbatere un proiect în urma căruia se va stabili câte bilete de tratament balnear vor fi acordate în anul 2022.

„Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an.

„Bugetul alocat în acest an cu această destinație este de 200.000.000 lei”

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat în transparență decizională proiectul de act normativ prin care se reglementează modul de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear care se acordă, în anul 2022, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Bugetul alocat în acest an cu această destinație este de 200.000.000 lei, iar proiectul de act normativ prevede că din această sumă pot fi achiziționate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența în alte unităţi de profil, prin contracte încheiate cu alți operatori economici.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii”, este anunțul din cadrul comunicatului.

„Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice”

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

În anul 2021, bugetul alocat a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, în valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete, se precizează în comunicatul respectiv.


Accesează: