Evenimentul Zilei > Actualitate > Mii de oameni uciși de noul virus. Totul s-a petrecut rapid! Alertă mondială
Mii de oameni uciși de noul virus. Totul s-a petrecut rapid! Alertă mondială

Mii de oameni uciși de noul virus. Totul s-a petrecut rapid! Alertă mondială

Un nou virus periculos infectează oamenii din China. Experții au declarat că virusul a scăpat din laborator.

Peste 6.000 de persoane din oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloză, a anunţat guvernul local. Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce o bacterie a fost scăpat anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, relatează Reuters.

Guvernul a testat 55.725 de locuitori ai oraşului, dintre care 6.620 au avut până în prezent rezultate pozitive la bruceloză, a anunţat guvernul din Lanzhou în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit unei informaţii publicate joi de cotidianul Global Times.

Noua cifră arată aproape o dublare a cazurilor – de la 3.245 de rezultate pozitiv la 14 septembrie, scrie agerpres.ro.

Ce este, de fapt, bruceloza?

Bruceloza este o boală transmisă de animale sau prin produse de origine animală. În general, nu se transmite de la om la om, însă poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap. Unele simptome pot deveni cronice şi nu dispar niciodată.

Cum s-a ajuns aici?

Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au anunţat autorităţile chineze. În consecinţă, sterilizarea a fost incompletă iar bacteriile au fost încă prezente în emisiile de gaze ale companiei – uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor.

Gazul contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane, în decembrie anul trecut.  Biroul sanitar din Lanzhou a declarat că bacteria a provenit în general de la oi, bovine şi porci.

Laboratorul şi-a cerut scuze anul acesta şi i-a fost retrasă autorizaţia de producţie a vaccinurilor împotriva brucelozei, scrie RomaniaTV.

Coronavirus, peste 10.000 de cazuri pe zi

România a depășit pragul de 10.000 de infectări zilnice. În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.260 de cazuri noi. Alți 123 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 1001 pacienți COVID.

Până astăzi, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).