Evenimentul Zilei > Actualitate > Mii de euro au ajuns în Dunăre. Nimeni nu ştie cum au ajuns acolo
Mii de euro au ajuns în Dunăre. Nimeni nu ştie cum au ajuns acolo

Mii de euro au ajuns în Dunăre. Nimeni nu ştie cum au ajuns acolo

Poliţia din Austria încearcă să afle cum au ajuns aproximativ o sută de mii de euro – în bancnote de 100 şi 500 de euro - în apele Dunării.

Un purtător de cuvânt al poliţiei austriece a declarat pentru BBC că s-a reuşit recuperarea a aproximativ 100.000 de euro din apele Dunării, dar că până luni la prânz nu a revendicat nimeni banii. De asemenea, nu există vreo sesizare cu privire la un furt sau jaf comis în zonă care ar putea explica provenienţa sumei uriaşe. Iniţial, oamenii legii au crezut că este vorba de bani falşi, dar ulterior, după ce au uscat bancnotele umede, au ajuns la concluzia că sunt adevăraţi. Poliţia a fost alertată de mai mulţi cetăţeni care au remarcat un băiat înotând în apele fluviului.

Au crezut că este vorba despre o tentativă de sinucidere, dar acesta le-a mărturisit că voia doar să pună mâna pe bani. În Austria, oricine găseşte bani şi îi predă poliţiei are dreptul să pretindă între 5% şi 7% iar dacă timp de un an nu sunt revendicaţi, găsitorul îi poate păstra pe toţi.