Evenimentul Zilei > Sport > Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E devastator”
Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E devastator”

Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E devastator”

Valentin Mihăilă a prins primul unsprezece al Parmei, pentru prima dată în acest sezon de Seria A, iar tehnicianul Roberto D’ Aversa şi presa din Italia au fost cuceriţi de evoluţia românului.

Tânărul jucător în vârstă de 21 de ani, care l-a înlocuit în formula de start a grupării de pe „Stadio Ennio Tardini” pe starul ivorian Gervinho, s-a aflat în centrul acţiunilor care au dus la marcarea ambelor goluri a galben – albaştrilor.

Deşi a condus cu scorul de 2 – 0, trupa emiliană nu a reuşit să obţină decât un un rezultat de egalitate, în faţa lui Udinese. Antrenorul principal al Parmei a avut însă numai cuvinte de laudă pentru Mihăilă, care a fost schimbat de pe teren, cu unsprezece minute înainte de fluierul final al centralului Irrati.

„Mihăilă este un jucător care ne poate ajuta foarte mult şi a evoluat foarte bine în meciul de astăzi. Titularizarea românului nu are legătură cu comportamentul lui Gervinho. Eu decisesem de mai de mult timp să începem acest meci cu Mihăilă” l-a elogiat Roberto D’Aversa pe fostul atacant al Universităţii Craiova.

Evoluţia lui Mihăilă, apreciată şi de presă

Presa din „Cizmă” a reacţionat, la rândul ei, pozitiv la titularizarea vârfului de 1,77 metri. Jurnaliştii din Italia au rămas impresionaţi de fotbalul etalat de Mihăilă, dar au remarcat, pe de altă parte, scăderea de ritm pe care a avut-o acesta în repriza secundă a confruntării de pe „Ennio Tardini”.

„Mihăilă a fost copilul revoluţiei de la Parma. L-a lăsat pe Gervinho în tribună, a contribuit la primul gol al echipei şi a obţinut cu mare isteţime, penalty-ul care a dus-o pe Parma la 2 – 0. Când a avut teren liber în faţă, a fost devastator. I s-a teminat totuşi benzina la jumătatea reprizei secunde” au titrat jurnaliştii de la sportparma.com.

Laude şi pentru Denis Man

Celălalt tricolor din lotul formaţiei clasate pe penultima poziţie din Seria A, Denis Man, nu şi-a făcut încă loc în echipa de bază a lui Roberto D’Aversa, însă tehnicianul italian apreciază creşterea de formă a fostului fotbalist al FCSB-ului.
„Denis Man progresează. A intrat şi azi pe teren şi a făcut-o chiar bine. Lucrează mult pentru a-şi îmbunătăţi jocul şi limba italiană” a declarat D’Aversa, după cel de-al doisprezecelea meci consecutiv fără victorie pentru danezul Andreas Cornelius şi ceilalţi coechipieri ai săi.