Mihail Hărdău: "Lipsa de democraţie a fost atunci când a fost ales Alin Tişe"
- Adam Popescu
- 29 noiembrie 2010, 15:29
Senatorul Mihail Hărdău, preşedintele PDL Cluj Napoca, susţine, într-un interviu acordat EVZ, că Alin Tişe, finul lui Emil Boc, a fost impus cu forţa când a fost desemnat să participe la alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Cluj.
Declaraţiile lui Mihail Hărdău vin în contextul în care tensiunile din filiala locală au ieşit la suprafaţă odată cu anunţul făcut de Alin Tişe de a nu mai candida la nicio funcţie de conducere în partid.
EVZ: De ce şi-a dat demisia Alin Tişe şi a anunţat că nu va candida la nicio funcţie în partid? MihaiL Hărdău: Şi-a dat demisia pentru a se optimiza politic. Şi-a dat demisia cu o zi înainte de moţiunea de cenzură să îi faca un bine naşului său, Emil Boc.
Care este planul lui Alin Tişe. Vrea să părăsească partidul? Nu mă interesează. El îşi cunoaşte planurile lui. Alin Tişe nu este confidentul meu să îmi spună ce planuri are. Se pare, că discută pe blog, îşi pune probabil o oglindă în faţa calculatorului şi scrie pe blog.
Liste făcute transparent Se pare că Alin Tişe a criticat delegarea la congres a şefilor secţiilor, dependenţi de primarul Clujului, Sorin Apostu şi de actualul preşedinte al PDL Cluj, deputatul Daniel Buda. Desemnarea delegaţilor pentru acest congres a fost făcută transparent. Listele au fost libere şi toată lumea s-a putut uita care sunt principiile şi să cadă de acord că sunt corecte. Cei care mai vorbesc pe la colţuri, au nişte interese ascunse care dovedesc că planul lor nu a ieşit. La aceste alegeri vor participa şi şefi de secţii de votare care sunt în organizaţiile locale. S-a stabilit o normă de participare. Tişe spune că partidul nu are exerciţiul unor alegeri corecte. Cu asta sunt perfect de acord. Dacă erau corecte aceste alegeri, el, azi, nu era preşedinte la consiliul judeţean pentru că nu îl delega partidul. El, în mod mai puţin democrat, a fost numit să candideze.
"Alin Tişe a fost impus"
Tişe mai spune că este obligatoriu să ne uităm înapoi la modul în care au fost aleşi preşedinţii PDL Cluj. Este bine ca să intri în politică şi pe uşa din faţă. El trebuia să vorbească până acum şi să nu-şi dea demisia din funcţiile de conducere şi să participe la luarea acestor decizii. Nu trebuia să îşi dea demisia din aceste funcţii în momentul în care a simţit că terenul este destul de fragil pentru şeful lui, care este naşul lui (Emil Boc - n.r.) care l-a promovat la un anumit moment. Iar acum acest domn, Alin Tişe a început să zboare cam mult.
Să înţelegem că Alin Tişe a fost impus cu forţa? Bineînţeles că a fost impus. Lipsa de democraţie a fost atunci când a fost ales Alin Tişe şi nu acum şi cu asta am încheiat.
De ce nu s-au desfăşurat alegeri la PDL Cluj Napoca înaintea celor de la PDL Cluj? Aşa s-a decis la nivelul Biroului Politic Judeţean Cluj. S-a considerat că sunt mulţui candidaţi pe un loc deoarece rezerva de cadre este una foarte importantă.