Evenimentul ZileiInternationalMihail Gorbaciov, fost președinte al URSS, așteaptă o mutare decisivă din partea lui Joe Biden

Mihail Gorbaciov, fost președinte al URSS, așteaptă o mutare decisivă din partea lui Joe Biden

Mihail Gorbaciov, fost președinte al URSS, așteaptă o mutare decisivă din partea lui Joe Biden
Mihail Gorbaciov, fost președinte al Uniunii Sovietice, crede că viitorul șef de la Casa Albă va lua o decizie foarte importantă.

Mihail Gorbaciov (89 de ani), fost președinte al Uniunii Sovietice, este de părere că Joe Biden, președintele ales al SUA, va acționa pe un plan foarte important. El se așteaptă ca viitorul lider de la Casa Albă să prelungească tratatul Noul START, cu Rusia, pentru controlul armamentului nuclear.

Acordul a fost semnat în anul 2010 de președinții Barack Obama și Dimitri Medvedev și prevede limitarea numărului de arme nucleare strategice, de rachete desfăşurate şi de bombardiere grele. „În campania electorală, el a spus că tratatul trebuie prelungit. Dar eu cred că acesta este doar primul pas. Trebuie să cădem de acord şi asupra altor reduceri. Trebuie să discutăm şi să ne ajustăm doctrinele militare”, a afirmat Gorbaciov, conform themoscowtimes.

Mihail Gorbaciov, președinte al URSS, rol crucial în filmul Războiului Rece

Politica lui Mihail Gorbaciov, fost președinte al URSS, a dus la încheierea Războiului Rece. Măsurile au vizat pentru controlul armamentelor şi reforme democratice. Vocea sa are rezonanță la Kremlin, grație experienţei în relaţiile cu Washingtonul. Gorbaciov şi preşedintele american George Bush senior au semnat primul tratat START în 1991.

„Rusia a propus recent americanilor să confirme această formulare. Acum va veni o nouă administraţie la Washington” şi ar fi bine să ne reînnoim propunerea”, a mai afirmat Gorbaciov.

„A fost evident planificat dinainte, și este clar de către cine”

În 2019, SUA s-au retras din Tratatul INF privind forţele nucleare intermediare. Americanii au acuzat Rusia că nu respectă prevederile acestui document.

În ceea ce privește evenimentele de săptămâna trecută, de la Capitoliu, Mihail Gorbaciov, fost președinte, a spus: „Atacul asupra Capitoliului a fost în mod evident planificat dinainte, și este clar de către cine. Nu va dura mult timp și vom înțelege care este motivul real.”


Gorbaciov știe cine a plănuit atacul asupra Capitoliului

Cui i se datorează prăbușirea comunismului. Gorbaciov era încredințat că așa stau lucrurileAccesează: