Mihai Popșoi, în vizită la București, alături de Nouriel Roubini și un fost șef al CIA. Agenda evenimentului

Mihai Popșoi, în vizită la București, alături de Nouriel Roubini și un fost șef al CIA. Agenda evenimentului Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, va efectua o vizită oficială la București, în perioada 23-24 mai. „Oficialul moldovean, alături de omologul său român Luminița Odobescu, va participa la Black Sea and Balkans Security Forum.

În cadrul panelului de discuții „Importanța strategică a Mării Negre. De ce avem nevoie de o Marea Neagră liberă și deschisă?”, ministrul Mihai Popșoi se va referi la importanța strategică și economică a regiunii Mării Negre”, se arată într-un comunicat al MAE din Republica Moldova.

Experți de renume mondial, la Black Sea and Balkans Security Forum

În perioada 23-24 mai 2024, New Strategy Center va organiza cea de-a opta ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat problemelor de apărare, securitate și relații internaționale privind regiunea extinsă a Mării Negre și a Balcanilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forumul este organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, având ca partener instituțional Ministerul Afacerilor Externe, iar ca partener academic Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterină din București și beneficiază de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO. Evenimentul va avea loc în București, la Athénée Palace Hilton.

”Cu o agendă ambițioasă și invitați de prestigiu, „Black Sea and Balkans Security Forum” se afirmă ca cel mai important eveniment dedicat securității în regiunea Mării Negre. Forumul va include 41 de paneluri și 161 de vorbitori, reunind oficiali, diplomați, militari și analiști de renume din statele membre ale Uniunii Europene și NATO, precum și din țări partenere”, se arată într-un comuncat la organizatorilor.

Lecțiile învățate pe frontul din Ucraina

Temele centrale ale acestei ediții vor aborda securitatea în regiunea Mării Negre, amenințările de tip hibrid care se manifestă pe multiple planuri, aspecte ce țin de securitatea energetică, securitatea alimentară, combaterea dezinformării, reziliența cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest și alte subiecte prioritare pe agenda publică.

În mai multe paneluri se va discuta despre lecțiile învățate pe frontul din Ucraina, iar reconstrucția Ucrainei este o altă temă avută în vedere. Întregul eveniment se dorește a fi o pledoarie pentru securitate și prosperitate la Marea Neagră, un spațiu deschi și liber pentru comerț, conectivitate și exploatarea resurselor energetice.

Ediția din acest an are drept invitați experți de renume mondial, precum economistul Nouriel Roubini , Generalul (rez) David Petraues, fostul șef la CIA sau fostul Comandant al Forțelor NATO în Europa, Generalul (rez) Phillip Breedlove.

Lista completă a vorbitorilor și moderatorilor evenimentului poate fi consultată aici.

Pentru programul integral al conferinței, aici:  https://2bsecurityforum.ro/.