Au trecut 42 de zile de când cântărețul Mihai Constantinescu se află în comă. Nimic nu pare să se schimbe în bine pentru artist. Medicii sunt în continuare rezervați în ceea ce privește starea sa de sănătate. Toți prietenii și cei apropiați speră ca Mihai Constantinescu să își revină, acesta aflându-se, în continuare, intubat și supravegheat medical non-stop.

Cu toate că este intubat, Mihai Constantinescu are tensiunea și pulsul stabile, după cum a declarat soția sa, Simona Secrier. În aceste momente, starea de sănătate a artistului nu permite să fie transportat în străinătate, așa cum ar fi intenționat partenera sa de viață. 

În 2017, artistul a suferit o intervenție pe cord, iar în 2007 i-au fost montate valve biologice.  Adrian Daminescu a oferit, la Antena Stars, noi informații despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Acum, artistul a fost deconectat de la aparate, însă este menținut, în continuare, într-o „comă controlată”. 

„Mintea trebuie să se odihnească.”, a declarat Adrian Daminescu.

După ce aproximativ 100 de oamenii au donat sânge pentru Mihai Constantinescu, în mediul online a izbucnit un scandal uriaș, unii dintre internauți criticând această campanie. Totuși, motivul este unul care ridică numeroase semne de întrebare. Unii au spus că nu ar trebui inițiată o asemenea campanie doar pentru simplul fapt că artistul este în vârstă. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a răspuns acestor critici:

„Poti să înțelegi cât de jos am ajuns dacă există o speranță. Trebuie să ne mobilizăm să facem tot ce putem. Persoanele care au comentat ar trebui să doneze și ei, nu doar pentru Mihai Constantinescu, ci pentru toți pacienții din țara asta”, a declarat aceasta.

Soția lui Mihai Constantinescu i-a îndemnat pe români să meargă în centrele de donare și să doneze sânge. 

„Ar fi bine să venim mai des să donăm sânge pentru cei care au nevoie, nu neapărat pentru Mihai. Mi se pare un lucru frumos că s-au mobilizat artiștii pentru a dona sânge. Să vină toți să doneze sânge, nu neapărat pentru Mihai, mulți bolnavi au nevoie. Nu a fost deconectat de la aparate cinci zile. Veștile pot fi și mai bune dacă ne rugăm în continuare și suntem alături de el.”, a declarat soția cântărețului.