Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Brestyan, cel mai hulit român de la Olimpiadă: „Izbaşa e frumoasă, dar nu a rezistat presiunii”
Mihai Brestyan, cel mai hulit român de la Olimpiadă: „Izbaşa e frumoasă, dar nu a rezistat presiunii”

Mihai Brestyan, cel mai hulit român de la Olimpiadă: „Izbaşa e frumoasă, dar nu a rezistat presiunii”

Mihai Brestyan, americanul de origine română care o antrenează pe Alexandra Raisman, campioana olimpică de la sol şi medaliata cu bronz de la bârnă, susţine că Sandra Izbaşa a ratat pe mâna ei medalia de aur la sol.

Izbaşa este foarte bună, dar a greşit la sfârşit. A fost în presiune şi nu a rezistat. Dar e o gimnastă foarte bună, e frumoasă, mi-a fost frică de ea, mai mult decât de oricare alta. Noi am fost mai lucizi, mai liniştiţi„, a declarat după finala de la sol Brestyan, care a devenit astfel cel mai hulit român la Olimpiadă, după ce a contestat nota care i-a "răpit" medalia Cătălinei Ponor şi este cel care o pregăteşte pe Aly Raisman şi, mai mult decât atât, pregăteşte solul pentru sportivele din echipa Americii.
Izbaşa a declarat că i s-au înmuiat picioarele la aterizarea de la ultima diagonală. "Altfel, eram pe podium", spunea, mai degrabă eliberată decât tristă, Izbaşa, care a ocupat ultimul loc în finală.

Brestyan a explicat că a făcut contestaţie după notarea Alexandrei Raisman, pentru că s-a greşit nota de plecare.

Contestaţia se poate face doar imediat, ai 10 secunde. A fost o greşeală doar la nota de plecare la dificultate (6,200 dată de arbitre iniţial, corectată la 6,300 după contestaţie – n.r.). Nu se poate contesta altceva decât nota de plecare. Acolo a fost o greşeală, ea avea 6,6 şi a primit 6,2, dar a luat înapoi o zecime în plus„, a spus acesta.

Cătălina Ponor a pierdut medalia de bronz la bârnă în urma acestei contestaţii pe care a făcut-o chiar antrenorul cu dublă cetăţenie (română şi americană).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: