Mihai Brestyan, cel mai hulit român de la Olimpiadă: "Izbaşa e frumoasă, dar nu a rezistat presiunii"

Mihai Brestyan, cel mai hulit român de la Olimpiadă: "Izbaşa e frumoasă, dar nu a rezistat presiunii"

Mihai Brestyan, americanul de origine română care o antrenează pe Alexandra Raisman, campioana olimpică de la sol şi medaliata cu bronz de la bârnă, susţine că Sandra Izbaşa a ratat pe mâna ei medalia de aur la sol.

"Izbaşa este foarte bună, dar a greşit la sfârşit. A fost în presiune şi nu a rezistat. Dar e o gimnastă foarte bună, e frumoasă, mi-a fost frică de ea, mai mult decât de oricare alta. Noi am fost mai lucizi, mai liniştiţi", a declarat după finala de la sol Brestyan, care a devenit astfel cel mai hulit român la Olimpiadă, după ce a contestat nota care i-a "răpit" medalia Cătălinei Ponor şi este cel care o pregăteşte pe Aly Raisman şi, mai mult decât atât, pregăteşte solul pentru sportivele din echipa Americii. Izbaşa a declarat că i s-au înmuiat picioarele la aterizarea de la ultima diagonală. "Altfel, eram pe podium", spunea, mai degrabă eliberată decât tristă, Izbaşa, care a ocupat ultimul loc în finală.

Brestyan a explicat că a făcut contestaţie după notarea Alexandrei Raisman, pentru că s-a greşit nota de plecare.

"Contestaţia se poate face doar imediat, ai 10 secunde. A fost o greşeală doar la nota de plecare la dificultate (6,200 dată de arbitre iniţial, corectată la 6,300 după contestaţie - n.r.). Nu se poate contesta altceva decât nota de plecare. Acolo a fost o greşeală, ea avea 6,6 şi a primit 6,2, dar a luat înapoi o zecime în plus", a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălina Ponor a pierdut medalia de bronz la bârnă în urma acestei contestaţii pe care a făcut-o chiar antrenorul cu dublă cetăţenie (română şi americană).