Evenimentul Zilei > International > Migranți de pe Lampedeusa, membri ai unei organizații de trafic de fiinţe umane
Migranți de pe Lampedeusa, membri ai unei organizații de trafic de fiinţe umane

Migranți de pe Lampedeusa, membri ai unei organizații de trafic de fiinţe umane

Trei migranți au fost arestați de poliţia italiană, ei sunt acuzați că conduceau un centru de detenţie pentru migranţi în Libia unde deţinuţii erau violaţi, torturaţi şi ucişi.

Cei trei au debarcat ca migranți în insula Lampedusa din Italia şi au fost transferaţi ulterior la un centru de migranţi din Messina, Sicilia, unde au fost prinşi de poliţie.

Victimele au fost ţinute într-o fostă bază aeriană din Zawiya, un oraş aflat la 40 km vest de Tripoli, unde au suferit „abuzuri sistematice şi atrocităţi”, a precizat poliţia italiană într-un comunicat citat de Agerpres. În vârstă de 22, 24 şi 26 de ani, ei riscă acuzaţii care includ apartenenţa la o organizaţie criminală, trafic de fiinţe umane, viol şi crimă. Nu există informaţii privind naţionalitatea lor.

Poliţia a dat publicităţii declaraţii anonime provenite de la victime care i-au ajutat la investigaţii, conduse de procuroii anti-Mafia şi de combatere a crimei organizate din Palermo.
„Toate femeile care erau cu noi, odată ajunse în acel depozit, erau violate în mod sistematic şi repetat de cei doi libieni şi trei nigerieni care conduceau unitatea”, susţine una dintre victime.

„Ne hrăneau cu apă de mare şi, uneori, cu pâine veche. Ne băteau pe noi, bărbaţii, pentru a le face pe rudele noastre să plătească pentru eliberarea noastră”, a declarat o altă victimă.

„Cei care nu plăteau erau torturaţi cu şocuri electrice. Te electrocutau până când cădeai la pământ inconştient. Personal am asistat la multe crime prin electrocutare„, spune o a treia victimă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: