Cei patru inocenţi au fost transportaţi în stare gravă la spitalul din oraşul Bijie după ce au ingerat o substanţă otrăvitoare neprecizată, dar au murit la scurt timp de la internare. Iniţial, s-a crezut că este vorba de un accident, dar o anchetă desfăşurată la domiciliul celor patru a scos la iveală amănuntele cutremurătoare ale tragediei pe care o trăiau. Mama, Ren Xifen, please de acasă încă din martie 2014 după un conflict cu soţul său şi nu a mai fost văzută de atunci. Câteva zile mai târziu şi tatăl copiilor a părăsit domiciliul sub pretextul că şi-a găsit de lucru în altă localitate, a precizat liderul communist local Gao Huacheng, citat de mirror.co.uk.

O rudă a familiei a povestit că iniţial copiii fuseseră îngrijiţi de bunici dar aceştia au decedat între timp. Fraţii au ajuns apoi în îngrijirea unor rude mai îndepărtate care le procurau cele necesare traiului. La domiciliul micuţilor au fost găsite cantităţi însemnate de hrană şi un card bancar cu aproape 3500 yeni (aprox 500 euro), situaţie care i-a determinat pe anchetatori să concluzioneze că nu lipsurile materiale au produs această cumplită dramă, ci mai degrabă dorul de părinţi.

Potrivit autorităţilor, în prezent în China peste 60 milioane de copii din zonele rurale sunt lăsate anual în grija rudelor de către părinţii plecaţi în căutare de lucru în diverse zone ale ţării sau chiar în străinătate. Aproape 4% din micuţi trăiesc practic singuri, fără vreun adult prin preajmă, precizează Federaţia tuturor femeilor chineze.