Michelle Williams, în rolul a trei Marilyn Monroe

Michelle Williams, în rolul a trei Marilyn Monroe

În noul film biografic "My Week With Marilyn", actriţa americană surprinde perfect esenţa legendei ecranului Marilyn Monroe, potrivit persoanelor care au cunoscut-o.

La conferinţa pentru film de la New York Film Festival, care a avut loc săptămâna trecută, un bărbat s-a ridicat în picioare şi a spus că a studiat actoria cu faimosul profesor Lee Strasberg, în aceeaşi "clasă" ca şi Marilyn Monroe, potrivit Huffington Post. Bărbatul s-a declarat uimit de interpretarea lui Williams, care ar fi surprins-o "perfect" pe legenda marelui ecran.

Conform aceleiaşi surse, deşi Williams fusese rezervată şi modestă toată conferinţa, la auzul laudei a zâmbit cu căldură, la fel cum făcea şi Marilyn jucată de ea, în "My Week with Marilyn", de fiecare dată când primea o apreciere pozitivă.

Filmul de faţă, care nu are încă stabilită data premierei în România, îi va aduce lui Williams o nouă nominalizare la Oscar, în opinia criticilor americani. Williams a declarat pentru DailyMail.co.uk că a vrut să aducă rolului "un fel de sensibilitate pe care cei care au cunoscut- o pe Marilyn şi-au petrecut vieţile încercând s-o descrie".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Williams este o revelaţie şi aduce o latură întunecată a lui Monroe, necesară pentru film", spune criticul de la Huffingtonpost. com. "Nu arată exact la fel, dar reuşeşte să-i surprindă nuanţele, fără să exagereze cu cochetăria sau să minimalizeze vulnerabilitatea tragică a lui Marilyn", mai spune criticul.

Monroe era un personaj construit de Norma Jean "A fost ceva care a pornit în sufrageria mea. A început acasă, mă uitam la filme, ascultam interviuri", a descris Williams documentarea.

Prima descoperire a actriţei a fost că Monroe însăşi era un personaj. "Era calibrat cu atenţie, dar era un artificiu, de care nu-ţi dădeai seama - părea aşa real. A fost ceva ce Marilyn studiase, perfecţionase şi şlefuise", a explicat Michelle Williams, care practic joacă trei personaje: Marilyn în public, Marilyn în intimitate şi Marilyn interpretând rolul din "Prinţul şi dansatoarea". "Dar trebuie să te gândeşti la ele împreună", a mai spus Williams, care a recunoscut că i-a fost greu să facă un rol coeziv.

Williams a fost nominalizată la Oscar în 2011 pentru rolul principal din "Blue Valentine". 1962 este anul în care a murit legenda marelui ecran, Marilyn Monroe

BIOGRAFIC

Adaptare după un volum de memorii

Pelicula este o adaptare a jurnalelor lui Colin Clark, asistentul lui Laurence Olivier pe platoul filmului "Prinţul şi dansatoarea" din 1957. Clark şi Marilyn s-au apropiat mult, ba chiar au avut parte şi de o scurtă idilă, care a durat o săptămână. La vremea aceea, Monroe era căsătorită cu dramaturgul Arthur Miller.

Clark este interpretat de Eddie Redmayne, iar Laurence Olivier, care a avut conflicte puternice cu Marilyn pe parcursul producţiei, este jucat de Kenneth Branagh. Mai apar Emma Watson (Hermione din "Harry Potter") şi Judi Dench. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1-b48Aj8zkg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • Michelle Williams se scaldă goală, în rolul lui Marilyn Monroe | VIDEO
  • Marilyn Monroe: secrete de la cratiţă