Omul de afaceri Michael Schmidt, dealer BMW, Rolls Royce, Mini, în România, s-a făcut remarcat prin relația deosebită, extrem de strânsă, cu Președintele Klaus Iohannis. Drept dovadă, în timpul alegerilor prezidențiale din 2014, actualul Președinte a dormit acasă la domnul Schmidt, pe Bulevardul Primăverii din Capitală, scrie cancan.ro.

Schmidt este, astăzi, cu siguranță, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri români, ținând cont și de atuul de mai sus

Michael Schmidt a fost zărit la volanul unui superb Rolls-Royce Cullinan 4.Seats, în valoare de 550.000 de euro! Acesta este  un vehicul de teren care consumă, în medie, 15 litri de benzină la 100 kilometri parcurși. Are o capacitate de 6.750 cc, patru locuri și transmisie automată. Mașina pe care o conduce boss-ul de la Automobile Bavaria este, fără să exagerăm, o “bijuterie” și are toate dotările posibile.

Îmbrăcat la patru ace, Michael Schmidt s-a întâlnit, în primă fază, cu niște parteneri de afaceri, la restaurantul Diplomat, unul dintre cele mai selecte din Capitală. Acolo a zăbovit preț de câteva zeci de minute. Ulterior, „fratele” lui Klaus Iohannis s-a dus la Poesia, un alt local de lux din București. Unde a stat până aproape de închidere.

Michael Schmidt este cetățean german, membru al comunității săsești, născut în România, judeţul Braşov, sat Criț (Deutsch-Kreuz) în anul 1960. A absolvit Universitatea Tehnică din München. În timpul studenției, a devenit membru în Asociaţia Saşilor din Germania şi s-a implică activ în proiectele tineretului săsesc al grupului din München. În anul 1988 a devenit preşedintele grupului pe care îl conduce până în anul 1992.

În 1990 s-a întors în Transilvania și a început să coordoneze activitatea centrului social săsesc. În această perioadă, a pregătit înfiinţarea Fundaţiei Saxonia şi a structurat-o ca viitor partener al centrului social săsesc, care avea ca scop sprijinirea persoanelor neajutorate din Transilvania.

După ce a împlinit 50 de ani, a înființat Fundația „Michael Schmidt”, prin intermediul căreia desfășoară și în prezent numeroase proiecte care vizează cu precădere restaurarea și revitalizarea patrimoniului săsesc în Transilvania.

Michael Schmidt deține Grupul Automobile Bavaria și MHS Truck and Bus. A pus bazele Grupului Automobile Bavaria în anul 1994 la Brașov. În clipa de față, Grupul Automobile Bavaria include cea mai mare rețea de dealeri din Europa Centrală și de Est pentru marca auto premium BMW cu locații în Bucureşti, Timișoara, Constanța, Braşov, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Craiova și Arad.

 

 

Te-ar putea interesa și: