Evenimentul Zilei > Social > Mica UNIRE a DIASPOREI de la FOCŞANI. Unde merge IOHANNIS
Mica UNIRE a DIASPOREI de la FOCŞANI. Unde merge IOHANNIS

Mica UNIRE a DIASPOREI de la FOCŞANI. Unde merge IOHANNIS

În toată ţara sunt programate miercuri numeroase evenimente în cinstea momentelor care au dus la Unirea Principatelor Române, încheiată la 24 ianuarie 1859, odată cu alegerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza în Moldova şi în Ţara Românească.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge la Iaşi unde va depune o coroană de flori la mormântul domnitorului.

Epoca Alexandru Ioan Cuza şi evenimentele care au marcat acei ani sunt rememorate şi la Bucureşti. O expoziţie cu această temă se va deschide joi la Muzeul Naţional Cotroceni cu susţinerea Unităţii Arhive Diplomatice de la Ministerul de Externe, precizează Rador.

Conferința extraordinară RePatriot va reuni la Focșani, în 24 ianuarie 2019, români de pretutindeni, oameni de afaceri, elevi, studenți și profesori. La conferința „Vrancea, Inima României” se anunță nume mari și premii pe măsură pentru elevii și studenții ce au participat la Concursul RePatriot de prezentări și proiecte. Joi, 24 ianuarie, începând cu ora 11, Colegiul Național Unirea va fi gazda celei de-a treia ediții a conferinței RePatriot de la Focșani. Cu această ocazie vor fi anunțate și rezultatele Concursului de prezentări și proiecte pentru elevii și studenții români de pretutindeni. Temele ediției de anul acesta a concursului au fost: De ce iubim România, Românii de pretutindeni, Antreprenoriatul, Educația, Basarabia, Buna Guvernare, Inovație și Dezvoltare. Vor fi acordate 3 premii și vor fi prezentate 5 proiecte reprezentative. Este al doilea an când RePatriot stimulează competiția, performanța și patriotismul tinerilor la Focșani prin implicarea directă a vrâncenilor.

Felix Pătrășcanu – co-fondatorul FAN Courier, absolvent al liceului Unirea, născut la Fitionești – va oferi un premiu special – un weekend în Poiana Brașov, chiar la vila personală.

Emil Munteanu – antreprenor în ITC, membru RePatriot și om de afaceri cu părinți din Vrancea – va oferi un sejur de două zile la una din cele mai frumoase pensiuni din țară, Atra Doftana, pe care a fondat-o.

Felix Tătaru, vrânceanul din Movilița care a cucerit lumea publicității și a fost președinte al asociației mondiale de advertising, va oferi un internship la GMP Grup  și va promova cele mai bune lucrări la Radio Itsy Bitsy.

Nicolae Vasile Lupșa, om de afaceri român repatriat recent din Spania, fondator Smart Shop GSM din Bistrița, va trimite o tabletă AllView.

Marius Bostan, om de afaceri născut la Ruginești – Vrancea,  absolvent al Liceului Alexandru Ioan Cuza va oferi o tabletă Kindle și cărți de antreprenoriat.