Metroul din București, mai atractiv pentru turiști decât multe alte rețele subterane din Europa; s-a clasat în Top 10 al celor mai bune sisteme de transport subteran
Metroul București mai bine cotat decât cele din Roma și Paris
Rețeaua subterană de transport București a întrecut ca rețelele similare din Roma și Paris.
Metroul metropolitan este considerat un mijloc de transport eficient și modern pentru milioane de turiști anual, dar realitatea poate fi departe de așteptări.
În ciuda notorietății, al punctelor de atracție istorică și a statutului internațional al unor metropole vizitate intens, rețelele lor de transport subteran nu se ridică la standardele așteptate.
Budapesta, Bruxelles și Roma în coada clasamentului
Făcând un tur ale celor mai slab cotate metrouri din Europa, ne putem opri la Budapesta, unde avem de a face cu o stație neplăcută din toate punctele de vedere, sau la Bruxelles și Roma unde sunt probleme mari de igienizare și securitate.
Metroul din Bruxelles cu ale lui 59 de stații pe 40 km de traseu, transportă anual peste 86 de milioane de pasageri, este esențial pentru reducerea congestionării, dar realitatea este departe de a fi ideală.
Sistemul de metrou din Roma se clasează pe locul trei în topul celor mai slab cotate din Europa, după Bruxelles. Acesta este cotată ca „groaznic” de către turiști.
Chiar dacă rețeaua este extinsă, stațiile de metrou din Roma nu impresionează, având un scor mediu de doar 3.60 din 5 în recenziile Google.
Metroul din București nu se compară cu acestea. A obținut un scor de 5,97 % din 10, fiind la egalitate cu metroul din Lisabona (Portugalia) și Copenhaga (Danemarca).
Acest clasament a fost realizat de Bounce, o companie care oferă servicii de depozitare a bagajelor și care a evaluat calitatea serviciilor oferite de sistemele de transport subteran din capitalele europene.
Gare du Midi, în coada clasamentului
Gare du Midi este cea mai aglomerată stație și primește cele mai slabe evaluări, cu un dezamăgitor 1,90 din 5 în recenziile Google.
Stația este considerată „nesigură” și „periculoasă”, fiind amintit numărul alarmant de plângeri legate de „mirosul puternic de urină” care îi întâmpină pe călători.
Stația Quintiliani se află în fruntea listei cu cele mai proaste evaluări, având un scor alarmant de 2.40 din 5.
Turiștii critică frecvent lipsa de personal și de securitate, cu o zona limitrofă „părăsită” și nesigură. Facilitățile, precum lifturile și automatele de bilete, sunt adesea nefuncționale. Unii utilizatori au denumit-o „cea mai inutilă stație” și un „exemplu perfect al unei locații prost întreținute.”
Nici metrourile din Amsterdam sau Paris nu stau foarte bine din punct de vedere al igienei
În Top 5 cele mai slabe rețele de metrou din capitalele Europei se mai află Amsterdam (Olanda) și Paris (Franța).
Pe pozițiile următoare ale clasamentului regăsim metroul din Berlin (Germania), Stockholm (Suedia), Helsinki (Finlanda) și Viena (Austria).