Metoda prin care îți poți răci rapid mașina. Durează câteva secunde

Sursa Foto: Arhiva EVZ

În sezonul estival, majoritatea șoferilor se confruntă cu încălzirea excesivă a autovehiculelor. Acest aspect poate crea un disconfort pentru șoferi și pasageri, mai ales dacă aerul condiționat nu funcționează în parametri optimi. Există o metodă la îndemână prin care îți poți răci mașina, fără vreun cost sau vreun efort.

Metoda ieftină de răcire a mașinii, aplicată de mulți șoferi

După doar câteva minute la parcate la soare mașinile se pot  încălzi excesiv în interior. Șoferii care vor să scape de această problemă au la îndemână o variantă eficientă și rapidă.

Prin aplicarea acesteia aerul fierbinte din interiorul autoturismului este eliminat cu ușurință. Metoda este aplicată deseori de șoferii care conduc microbuze, însă este la fel de eficientă și în cazul mașinilor mici, arată Chip.de.

Iată ce trebuie să faci

Chiar și cu aerul condiționat pornit, mașina va avea nevoie de câteva minute pentru a se răci. În cazul autoturismelor cu tapițerie din piele închisă la culoare, căldura resimțită în interior poate deveni insuportabilă pentru șoferi și pasageri.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pentru a scăpa de acest disconfort, este necesar ca geamul șoferului să fie deschis. Pentru a crea un flux de aer, va fi necesar să deschideți ușa din dreapta-spate și să o trântiți de câteva ori. Astfel, masa de aer cald va fi împinsă spre exterior, iar autoturismul se va răci mai repede.

Alte metode de răcire folosite de șoferi

Conducătorii auto care fac curse lungi se confruntă des cu defecțiunile  apărute la sistemul de răcire. Astfel, aceștia sunt nevoiți să apeleze la diverse metode pentru a-și putea continua drumul și a face față căldurii. O altă variantă folosită de șoferi pentru răcire presupune aplicarea lavetelor umede pe gurile de ventilație. De asemenea, aceștia pot pulveriza apă în habitaclu sau să utilizeze ventilatorul portabil. În cazul mașinilor cu tapițerie închisă la culoare, procesul de răcire poate fi unul mai dificil.