Evenimentul Zilei > Vremea > Meteorologii sunt în alertă! Fenomene bizare în plină toamnă
Meteorologii sunt în alertă! Fenomene bizare în plină toamnă

Meteorologii sunt în alertă! Fenomene bizare în plină toamnă

Agenția Națională pentru Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, temperaturile mult mai crescute decât cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 22.09.2020 – 28.09.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Excepție vor face regiunile vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval

Vremea în săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vremea în săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea Joi, 24 septembrie 2020

Vremea va fi în continuare frumoasă. Temperaturile maxime sunt mai mari decât cele normale acestei perioade, iar finele zilei surprinde cu ceață.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, dar mai ales în prima parte a zilei, local la munte și în nord-vestul țării și pe arii restrânse în centru.

Ploile vin cu caracter torențial și cantitățile de apă vor fi izolat mai neînsenmnate. Vântul urmează să sufle slab și moderat, dar cu câteva intensificări pe parcursul averselor. Maximele în general se vor încadra între 24 și 29 de grade Celsius.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: