Acest lucru s-a întâmplat în jurul orei locale 14, pe 1 februarie, însoţit de fulgere. Jurnaliştii de la televiziunea Telepinar au publicat fotografii arătând rocile negre, de talie mică, căzute în oraşul turistic Viñales. Surprinşi, locuitorii au ieşit pe străzi, a mărturisit preşedintele consiliului local al administraţiei din Viñales, Osmany Mosegui, precizând că nicio rocă n-a rănit vreun cetăţean.

Un meteorit de tip stâncos

’’Pietrele căzute – a adăugat consilierul – aveau între 20 şi 30 de centimentri şi au lăsat urme după impactul cu solul pe o stradă care duce spre oraşul turistic’’. În afară de Viñales, explozia a fost auzită şi în localităţile  Consolación del Sur, Minas de Matahambre şi Martinez, a relatat Agenţia cubaneză de ştiri (ACN, officielle).

’’Ne aflăm în prezenţa unui meteorit de tip stâncos, cu un aliaj de fier şi de nichel, conţinând în acelaşi timp o mare cantitate de silicat de magneziu’’, a precizat un specialist de la Institutl naţional de geofizică şi astronomie Efren Jaimez Salgado, citat de Radio Guamá.