Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Vremea se îndreaptă ușor, dar încălzirea aduce și probleme. Prognoza pentru 3 decembrie
METEO. Vremea se îndreaptă ușor, dar încălzirea aduce și probleme. Prognoza pentru 3 decembrie

METEO. Vremea se îndreaptă ușor, dar încălzirea aduce și probleme. Prognoza pentru 3 decembrie

Meteorologii anunță că vremea va cunoaște o perioadă de ușoară încălzire, dar vor apărea și probleme care afectează mai ales circulația, precum poleiul și ceața.

Astfel, începând cu 3 decembrie 2020, ANM anunță că vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile mai ridicate se vor resimți în special în regiunile de deal și în depresiuni.

Specialiștii spun că, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă a anului. În sudul și estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă pe tot parcursul zilei de joi. În prima parte a zilei ar putea fi asocitată, local, cu burniță sau chiciură, iar izolat s-ar putea depunde polei.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea joi, 3 decembrie 2020

Vremea – 3 decembrie – Oltenia

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2…3 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade.

Vremea – 3 decembrie – Muntenia

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade.

Vremea – 3 decembrie – Dobrogea

La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2…3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -2 grade.

Vremea – 3 decembrie – Moldova

Până în data de 3 decembrie, valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8…9 grade.

Vremea – 3 decembrie – Maramureș

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11…12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie.

Vremea – 3 decembrie – Transilvania

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1…2 grade. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9…10 grade.

Vremea – 3 decembrie – Crișana

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vremea – 3 decembrie – Banat

Valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală meteorologii anunță cer temporar noros în cursul zilei de 3 decembrie. Maximele termice vor fi de 3 până la 4 grade Celsius, în timp ce minimele din termometre vor ajunge până la -4 grade.

Prognoza meteo la munte

Potrivit informațiilor de la ANM, până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1…2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie.

Prgonoza meteo pe litoral

La Constanța meterologii anunță cer temporar noros, iar în prima parte a zilei se vor semnala condiții de ceață, însoțite de burniță. Maximele termice din cursul zilei vor fi de 7 grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții de 1 grad.