Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă Meteo. AER POLAR din RUSIA. ANM este ÎNGROZITĂ: Fenomenul BIZAR durează TREI ZILE
Alertă Meteo. AER POLAR din RUSIA. ANM este ÎNGROZITĂ: Fenomenul BIZAR durează TREI ZILE

Alertă Meteo. AER POLAR din RUSIA. ANM este ÎNGROZITĂ: Fenomenul BIZAR durează TREI ZILE

Meteo. Un val de aer polar se îndreaptă spre România. ANM a declarat o scădere considerabilă de temperatură din cauza fenomenului bizar ce durează trei zilei.

Potrivit prognozei meteo, ziua de joi, 21 februarie 2019, va fi ca soarele înainte de furtună, căci de la finalul săptămânii încolo vremea o ia razna. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), joi, valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor sublinia o scădere considerabilă comparativ cu intervalul anterior.

Cerul va fi mai noros în vestul, centrul și nordul țării, acolo unde vor fi, temporar, și precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte vor fi mai ales lapovițe și ninsori.

Un val de aer polar venit dinspre Rusia se va năpusti asupra României, astfel că vom avea parte de șocuri termice, cu temperaturi care vor scădea cu până la 20 de grade Celsius. Episodul de iarnă va debuta vineri noapte, 22 februarie, și va dura până duminică seară, urmând ca de luni să se încâlzească. Cu toate acestea, de miercuri, 27 februarie, va veni o altă răcire, scrie Stirimondene.

Cerul va fi în mare parte înnorat. Maxima zilei va fi de 13 grade Celsius, iar minima de 1 grad Celsius. Precipitațiile nu-și vor face simțită prezența, iar vântul va sufla cu o intensitate de 14 kilometri pe oră.