Meta a dezvăluit primul prototip „complet funcțional” al ochelarilor inteligenți cu realitate augmentată, numit Orion. Mark Zuckerberg susține că sunt „cei mai avansați ochelari inteligenți pe care i-a văzut vreodată omenirea”.
Meta a prezentat „o mașină a timpului”
Ochelarii sunt echipaţi cu o cameră foto, căşti dar şi un asistent AI activat vocal. La un eveniment Meta Connect din California, Zuckerberg a spus că ochelarii folosesc proiectoare minuscule încorporate în brațele ochelarilor pentru a crea un afișaj pe lentile cu obiecte din lumea reală.
De asemenea, Mark Zuckerberg a mai spus că „prototipul Orion e ca o mașină a timpului. Oferă o privire în viitor care va fi foarte interesantă”, continuând cu prezentarea lor: „acești ochelari există și sunt minunați”.
Prototipul este controlat prin mesaje vocale
Meta a mai arătat în prezentare că pentru a interacţiona cu diferite funcţii ale ochelarilor, utilizatorii vor folosi vocea şi gesturile, dar şi gândurile, datorită senzorilor de pe un dispozitiv.
Pentru aceasta, spune Zuckerberg, „aveţi nevoie de un dispozitiv care să poată trimite un semnal de la creier. „Acesta este primul dispozitiv alimentat de către interfaţa noastră neuronală de pe încheietura mâinii” (Foto).
Ochelarii Orion sunt dintr-un aliaj de magneziu și alimentați de siliciu personalizat proiectat de Meta. Compania intenționează să adauge modul de traduceri în timp real între limbile engleză și franceză, italiană sau spaniolă.
Compania intenționează să scoată primii ochelari AR comerciali pentru clienții abia în 2027. În prezent există prototipul de ochelari inteligenți Ray-Ban Meta, care inițial n-au avut succes, dar anul trecut au fist la mare căutare deoarece compania a adăugat un asistent AI.
Zuckerberg a dezvăluit, de asemenea, cea mai recentă cască de realitate mixtă, (foto), Quest 3S, care pleacă de la un preț de pornire de 299 de dolari pentru versiunea de 128 GB, mult mai ieftină decât setul cu cască Quest 3 128 GB care se vinde cu 500 de dolari, scrie retetesivedete.ro.